کلیات طرح استانی‌شدن انتخابات توسط نمایندگان مجلس تصویب شد، نظر موافقان و مخالفان چیست؟
 
از مغایرت با قانون اساسی تا اعاده اعتبار به فرهنگ سیاسی کشور
 

 

شهروند| نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی موافقت کردند که این طرح برای بررسی بیشتر مواد به کمیسیون شوراها ارجاع شد.
در جلسه علنی دیروز نمایندگان مجلس با ۱۵۵ رأی موافق، ۶۴ رأی مخالف و دو رأی ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در مجلس کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس درباره استانی‌شدن انتخابات را تصویب کردند. در جریان بررسی کلیات طرح استانی‌شدن انتخابات مجلس، قاضی‌پور، سبحانی‌فر و کیان‌پور به عنوان مخالف و رضیان، کاتب و ادیانی به عنوان موافق کلیات طرح استانی‌شدن انتخابات صحبت کردند. از سویی، سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور نیز گفت که دولت با کلیات طرح استانی‌شدن انتخابات موافق است منوط بر این‌که برخی نکات در کمیسیون به این طرح اضافه شود. محمدجواد کولیوند، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نیز گفت که تلاش شده است در این طرح مواد مورد نظر نمایندگان لحاظ شود، البته ما از هیأت‌رئیسه درخواست کردیم که مجددا طرح را برای انجام اصلاحاتی به کمیسیون ارجاع کند. بعد از موافقت نمایندگان با کلیات این طرح لاریجانی رئیس مجلس گفت که کمیسیون شوراها درخواست کرده که طرح را به این کمیسیون ارجاع دهد تا برخی از مواد را کامل‌تر کند، البته مطابق آیین‌نامه کمیسیون تنها یک هفته زمان دارد تا در جلسه بعدی مجلس در دستور کار قرار گیرد. نمایندگان با ۱۸۶ رأی موافق ۲۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند که مواد و جزییات این طرح به کمیسیون شوراها ارجاع شود.ناگفته نماند سابقه طرح این موضوع به مجلس هفتم برمی‌گردد. این مسأله مسکوت ماند تا دوباره در مجلس نهم و سال 94 مطرح شد، اما ادامه آن تحت‌الشعاع فضای سیاسی کشور قرار گرفت و به بوته فراموشی سپرده شد. به جریان‌انداختن این مسأله در شرایط فعلی به گفته تحلیلگران سیاسی به حساس‌بودن انتخابات سال 98 مجلس برمی‌گردد. توسل به این مسأله ضروری است که از سال 88 به بعد، انتخابات با حساسیت‌های خاصی برگزار می‌شود.

 سخنگوی وزارت کشور خبر داد: دولت با کلیات طرح استانی‌شدن انتخابات موافقت کرده است
سخنگوی وزارت کشور گفت که در جلسه صبح دیروز هیأت‌وزیران مقرر شد که دولت موافقت خود را با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس اعلام کند منوط به این که در بررسی کمیسیون ملزومات اجرایی طرح دیده شود. سلمان سامانی در جریان بررسی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس مربوط به استانی‌شدن انتخابات گفت:« انتخابات امری سیاسی است که هرچه بتوانیم فرآیند برگزاری انتخابات و نتایج آن را موثر از مولفه‌هایی از جنس سیاسی قرار دهیم، یقینا به کیفیت و اثربخشی نتایج حاصل از انتخابات بر اداره‌ کشور کمک خواهیم کرد». وی افزود: «این دغدغه‌ جدی بود که توسط رئیس‌جمهوری از همان ابتدای شروع کار دولت مطرح شد و به وزیر کشور دستور داده شده لایحه نظام جامع انتخابات تدوین شود. »


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/152194/از-مغایرت-با-قانون-اساسی -تا-اعاده-اعتبار-به-فرهنگ-سیاسی-کشور-