شماره ۱۱۵۶ | ۱۳۹۶ شنبه ۳ تير
صفحه را ببند
جشن تولد عباس کیارستمی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد
88سالگی از نگاه خالق «زندگی و دیگر هیچ»

مراسم نکوداشت عباس کیارستمی با عنوان «زندگی و دیگر هیچ» به مناسبت فرا رسیدن سالروز تولد عباس کیارستمی به همت خانه هنرمندان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و مدرسه‌ ویژه پنجشنبه اول تیر در محل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مجید رجبی‌معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران ضمن خیرمقدم به شرکت‌کنندگان در مراسم جشن تولد 77سالگی عباس کیارستمی گفت: ‌ای کاش کیارستمی امروز بود و تولدش را به خودش تبریک می‌گفتیم. کیارستمی انسان و هنرمند بزرگی بود که با فعالیت‌های متعدد هنری‌اش نام و آوازه ایران را در عرصه بین‌المللی بر سر زبان انداخت.
رجبی‌معمار گفت: کیارستمی هنرمند چند وجهی و جهانی بود که با تفکر یکه و منحصر‌به‌فردش تأثیر بسزایی بر زمانه خودش گذاشت. خانه هنرمندان ایران با همکاری انجمن طراحان گرافیک و مدرسه ویژه برای تولد 77سالگی او مراسم ویژه‌ای را ترتیب داده که این مراسم با آیین رونمایی پوستر ابراهیم حقیقی برای تولد کیارستمی آغاز شده و این مجموعه برنامه تا 14 تیرماه ادامه خواهد داشت. امید است با این برنامه‌ها قدمی در به تصویر کشیدن بزرگی و هنرآفرینی کیارستمی برداشته باشیم.
در ادامه ابراهیم حقیقی با بیان این مطلب که عباس کیارستمی عضو افتخاری انجمن طراحان گرافیک بود، گفت: ششم اسفند 1394 به همراه جمعی از دوستان ازجمله لیلی گلستان میهمان خانه دوستی بودیم و فردای این روز قرار بود عباس کیارستمی برای انجام پاره‌ای از آزمایش‌ها راهی بیمارستان شود. کیارستمی در این میهمانی مرد بلند قامتی که هیچ‌یک از ما نمی‌شناختیم را با خود همراه کرده بود؛ وقتی مرد برای کشیدن سیگار به بالکن رفت از کیارستمی درباره او پرسیدیم و او گفت دوستی نویافته است که 10 روز پیش پسرش را از دست داده است چون اندوهگین بود او را با خود امشب همراه کردم تا شاید بخشی از اندوهش کاسته شود.
او افزود: حضور این دوست موجب شد که با کیارستمی و سایر دوستان درباره مرگ صحبت کنیم و از تلخی از دست‌دادن‌هایمان بگوییم پس از آن با کیارستمی درباره تولد 77سالگی و 88سالگی  حرف زدم و این‌كه چقدر همنشینی این دو عدد در کنار هم می‌تواند زیبا باشد و او با روحیه طنزش گفت: 88سالگی البته مثل آرم گروهبان‌ها است.در بخش دیگری از این مراسم امرالله فرهادی درباره برنامه‌ای که برای نکوداشت کیارستمی ترتیب داده شده بود، گفت: در این برنامه سعی کردیم از بضاعت خودمان استفاده کنیم و حامی مالی نداشته باشیم و این نمایشگاه نکوداشت به نوعی قدردانی شاگردان کیارستمی از او است. در این نمایشگاه توانسته‌ایم 30‌درصد آثار گرافیک کیارستمی را برای نخستين‌بار گردآوری کنیم و به نمایش بگذاریم؛ امیدوارم تا‌ سال آینده بخش اعظم آثار او را گردآوری كرده و در معرض دید مخاطبان بگذاریم و کتابی نیز به همین مناسبت منتشر کنیم.
در ادامه علی‌اکبر صادقی به‌عنوان قدیمی‌ترین دوست کیارستمی برای ذکر خاطره دعوت شد و گفت: یک‌بار کیارستمی یک مینیاتور کشیده بود و آن را نزد من آورد و گفت برای کشیدنش خیلی زحمت کشیده‌ام؛ اما کشیدن صورتش برای من دشوار است لطفا شما صورت آن را برای من بکشید من به او گفتم لطفا آن‌قدر تمرین کن تا خودت درست بتوانی آن را بکشی و کیارستمی با ناراحتی از پیشم رفت و بعدها به من گفت این از معدود دفعاتی بود که جواب نه شنیده است. عباس کیارستمی عزیزترین دوستم بود و تا پایان زندگی‌ام بهترین دوستم و عموی فرزندانم باقی ماند؛ در تمام مدت هیچ‌گاه کدورتی میان ما شکل نگرفت و همیشه با هم با خنده و مهربانی روبه‌رو شدیم.در این مراسم همچنین از کتاب «در ستایش زندگی عباس کیارستمی» که شامل گفت‌و‌گوی امیر اثباتی و محمودرضا بهمن‌پور با عباس کیارستمی و آثار گرافیک این هنرمند برجسته که به کوشش امرالله فرهادی و توسط انتشارات ویژه‌نگار با همکاری انتشارات نظر منتشر شده است، رونمایی شد.


تعداد بازدید :  223