شماره ۱۲۰۵ | ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

رأی‌الیوم:
 هم‌پیمانی ایران و ترکیه
 به‌ زودی گسترش خواهد یافت
یک روزنامه فرامنطقه‌ای در تحلیلی نوشت: مسأله استقلال‌‌طلبی کردستان و حمایت آمریکا و غرب از این مسأله باعث نزدیکی روابط ایران و ترکیه شد.
 به گزارش ایسنا، روزنامه فرامنطقه‌ای رأی‌الیوم در تحلیلی نوشت: سفر ژنرال محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در 15 آگوست به آنکارا و استقبال رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه از وی از سفرهای رسمی و کم‌نظیر به شمار می‌رود، به‌خصوص در این روزها که این دو کشور در خاک سوریه در دو جبهه مختلف مقابل هم می‌جنگند.
پراگماتیسم (عمل‌گرایی) و مصلحت‌گرایی این دو کشور باعث شد تا با همدیگر همکاری اقتصادی و تجاری داشته باشند و اختلافات سیاسی و نظامی را کنار بگذارند و سفرهای متقابل حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه و گفت‌وگو در مورد گسترش تبادل تجاری و سه‌برابرکردن این تبادل یعنی 30‌میلیارد دلار در ‌سال نشان‌دهنده‌ این همکاری است و چه بسا این همکاری‌ها از نظر اقتصادی به سود هر دو باشد، زیرا ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا و ترکیه به دلیل اختلافات سیاسی با اروپا و کشورهای همسایه از بحران اقتصادی رنج می‌برند.
قیام سیاسی- نظامی کردستان که از سوی آمریکا حمایت می‌شود و معلوم‌شدن اهداف آمریکا از برپایی رژیمی‌ کردی و مستقل در طول مرزهای جنوبی ترکیه که سوریه، عراق و ایران را نیز شامل می‌شود، باعث رسیدن ترکیه و ایران به توافقی نظامی و استراتژیک برای مقابله با این خطر شد.
امروز تنها هم‌پیمانان آمریکا در منطقه برای مقابله با طرح‌های ترکیه، ایران و کشورهای عربی کردها هستند، به همین دلیل آمریکایی‌ها به بهانه مبارزه با گروهک داعش و پایان‌دادن به وجود آن در سوریه و عراق به کردها سلاح مدرن و پیشرفته می‌دهند تا هم‌پیمانان خود را تقویت کنند.
 چه بسا حمایت جدی ایران از نیروهای مبارزه با داعش یعنی الحشد الشعبی برای بازپس‌گیری موصل یا حمایت از ارتش سوریه برای کمرنگ‌کردن نیروهای دموکرات در چارچوب مقابله با طرح‌های آمریکا باشد، زیرا بیشتر نیروهای دموکرات سوریه را کردها تشکیل می‌دهند. جزییات توافق نظامی و استراتژیک ایران و ترکیه همچنان محرمانه و سری است و هیچ اطلاعاتی درباره‌ بندهای این توافق درز نشده است. این یک امر طبیعی است، زیرا تمام توافقات نظامی این‌گونه هستند، اما می‌توان پیش‌بینی کرد که هر دو طرف تصمیم گرفتند از برگزاری همه‌پرسی و برپایی دولتی مستقل در کردستان عراق که مسعود بارزانی‌خواهان آن است و می‌خواهد طی روزهای آینده آن را برگزار کند، جلوگیری کنند، حتی اگر مجبور به استفاده از گزینه نظامی شوند.
بعید نیست که ایران و ترکیه در مورد سوریه و ابقای نظام بشار اسد و ارتش‌اش و پیوستن آنها به ائتلاف نظامی جدید به تفاهماتی رسیدند. سخنان برخی از مسئولان سوریه به‌خصوص فیصل مقداد که تأکید کرد؛ سوریه تمام سرزمین‌هایش را پس خواهد گرفت و اجازه نخواهیم داد که نیرویی جز ارتش سوریه منطقه رقه و دیگر مناطق سوریه را بازپس گیرد، بر این تفاهمات تأکید دارد.
به‌ نظر می‌رسد که اردوغان و برخی مسئولان ترکیه‌ای دیگر خواستار برکناری بشار اسد نیستند و سیاست خویشتنداری را در پیش گرفتند و در جنگ ادلب و پایان‌دادن به سیطره نیروهای آزادی بخش شام با ایران و روسیه همکاری می‌کنند. ائتلاف سیاسی ایران و ترکیه که در آستانه آغاز شد و ائتلاف نظامی آنها که برای مقابله با استقلال‌طلبی کردستان صورت گرفت، به ‌زودی گسترش خواهد یافت و چه‌ بسا از بارزترین تحول‌های منطقه در هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌های آینده باشد.

دیدار معاون وزیر خارجه
 با دبیرکل حزب‌الله لبنان

معاون وزیر خارجه کشورمان با دبیرکل حزب‌لله لبنان دیدار کرد. به گزارش ایسنا، حسین جابری‌انصاری که از روز گذشته برای دیدار با مقامات عالیرتبه لبنان به بیروت سفر کرده است، با سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان دیدار و رایزنی کرد. در این دیدار دوطرف در ارتباط با مسائل دو‌جانبه و منطقه‌ای گفت‌وگو کردند. جابری‌انصاری روز گذشته با وزیر خارجه لبنان، رئیس‌جمهوری این کشور، رئیس مجلس لبنان و... رایزنی کرد. در جریان رایزنی‌های این دیپلمات ایرانی با رئیس‌جمهوری لبنان، میشل عون خبر از پذیرش دعوت رئیس‌جمهوری کشورمان جهت سفر به ایران داد.


تعداد بازدید :  477