شماره ۱۳۲۱ | ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
صفحه را ببند
مهمترین انتخابات ورزش ایران امروز با رقابت 29نفر برگزار می‌شود
انتصاب بی‌دغدغه
رضا صالحی‌امیری درحالی ریاست کمیته ملی المپیک را در یک‌طرفه‌ترین انتخابات تاریخ برعهده می‌گیرد که تعهد داده از معاونت شهرداری تهران استعفا کند

شهروند| امروز آکادمی ملی المپیک میزبان مهمترین انتخابات ورزشی است؛ جایی که قرار است سکاندار کمیته ملی المپیک و اعضای هیأت‌رئیسه این کمیته برای 4‌سال آینده مشخص شوند. 29نفر که اکثر آنها روسای فدراسیون‌ها هستند، امروز به امید گرفتن رأی از مجمع پای به انتخابات می‌گذارند و در پایان تکلیف 11 کرسی مشخص خواهد شد.
تحویل کلید اتاق ریاست به صالحی‌امیری
کیومرث ‌هاشمی که 30 دی‌ماه ‌سال 92 توانست با رأی مجمع کمیته ملی المپیک برای 4‌سال ریاست این کمیته را برعهده بگیرد، برای دوره جدید طبق آن چیزی که خودش اعلام کرد، صلاح ندید در انتخابات شرکت کند. او امروز رسما به کار خود در کمیته ملی المپیک پایان می‌دهد و کلید اتاق ریاست را تحویل سیدرضا صالحی‌امیری خواهد داد. با این‌که به جز صالحی‌امیری، محمود خسروی‌وفا نیز برای ریاست کمیته کاندیدا شده اما او اعلام کرده امروز انصراف می‌دهد تا سرپرست سابق وزارت ورزش در انتخابات تک‌نفره به راحتی پیروز شود. از چند ماه قبل بحث حضور صالحی‌امیری به‌عنوان گزینه دولت برای حضور در رأس کمیته ملی المپیک مطرح شده بود و به همین دلیل گزینه‌های دیگر به حضور در انتخابات ریاست رغبتی نشان ندادند.
رقابت 5 ضلعی برای دبیرکلی
بعد از ریاست دبیرکلی کمیته ملی المپیک از اهمیت بالایی برخوردار است. این کرسی به دلیل حضور در مجامع بین‌المللی هرکسی را وسوسه می‌کند تا برای رسیدن به آن تلاش کند. روسای فدراسیون‌های وزنه‌برداری، ووشو، کاراته و جودو در کنار دبیرکل فعلی کمیته برای جلب‌نظر اعضای مجمع در هفته‌های اخیر فعالیت‌های زیادی انجام دادند. با این حال انتخابات این بخش که یکی از شرایط آن تسلط به زبان انگلیسی بود و حتی آزمونی هم از 5 کاندیدا گرفته شد، غیرقابل پیش‌بینی به نظر می‌آید. باید دید شهنازی بار دیگر می‌تواند رأی اعتماد مجمع 60نفره را بگیرد یا یکی از روسای فدراسیون‌ها این مسئولیت را برعهده خواهد گرفت.
تلاش برای 2 کرسی نایب‌رئیسی
در 4‌سال اخیر، علیرضا دبیر و رباب شهریان به‌عنوان 2 نایب‌رئیس کمیته ملی المپیک فعالیت می‌کردند. دبیر تصمیم گرفت در این دوره حضور پیدا نکند اما شهریان برای تمدید حضورش در این کرسی تلاش می‌کند. علی مرادی (رئیس فدراسیون وزنه‌برداری)، غلامرضا نوروزی (رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی)، حسین بابویی (رئیس فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی)،‌ طاهره طاهریان (خبره ورزشی) فضل‌الله باقرزاده (رئیس فدراسیون شمشیربازی)، ‌هاشم اسکندری (رئیس فدراسیون بیلیارد)، ‌هادی ساعی (نماینده کمیسیون ورزشکاران)، رباب شهریان (نایب‌رئیس فعلی کمیته ملی المپیک)، محمود خسروی‌وفا (رئیس کمیته ملی پارالمپیک) و مجید شایسته (رئیس فدراسیون تنیس) 10کاندیدایی هستند که برای کسب 2 کرسی نایب رئیسی تلاش می‌کنند. شغل‌نبودن نایب‌رئیسی در کمیته المپیک باعث جذابیت بیشتر این کرسی برای اعضای مجمع شده است.
استقبال کم از خزانه‌داری
4نفر برای تصدی پست خزانه‌داری کمیته المپیک نام‌نویسی کردند تا بعد از ریاست این سمت کم‌طرفدارترین در انتخابات پیش‌رو باشد. ‌هادی ساعی هم با اعلام این‌که حوصله چک امضاکردن ندارد، از انتخابات انصراف داد تا رقابت برای تصدی خزانه‌داری بین 3نفر باقی بماند؛ مهدی علی‌نژاد (رئیس فدراسیون ووشو)، میترا نوری (خبره ورزشی) و کیکاوس سعیدی (رئیس فدراسیون گلف). خزانه‌داری که از نظر اجرایی و رسانه‌ای خیلی موردپسند ورزشی‌ها نیست، شغل محسوب می‌شود و به همین دلیل کمی دردسرساز است. باید دید از بین 3 کاندیدا کدام‌یک بخش مالی کمیته را برعهده می‌گیرد.
رقابت 16 رئیس برای 6 کرسی
عضویت در هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک طرفداران زیادی دارد. روسای فدراسیون‌های شنا، انجمن‌های ورزشی، تنیس، والیبال، سوارکاری، کاراته، ژیمناستیک، شمشیربازی، فوتبال، جودو، سه‌گانه، اسکی، دوومیدانی، هندبال، دوچرخه‌سواری و تیراندازی برای رقابت در انتخابات هیأت اجرایی ثبت‌نام کردند. از بین این 16 رئیس فدراسیون 6نفر به عضویت هیأت اجرایی درمی‌آیند. جالب این‌که نسبت به دوره قبلی خادم، پولادگر، مشحون و کفاشیان برای ادامه فعالیت در هیأت اجرایی علاقه‌ای نشان ندادند.
تلاش برای برگزاری انتخابات سالم
با این‌که به نحوه ورود کاندیداها و آیین‌نامه انتخاباتی کمیته ملی المپیک انتقادات زیادی در ماه‌های اخیر وارد شد و مهمترین آن هم انتخاب صالحی‌امیری به‌عنوان کارشناس خبره بود؛ مسئولان تلاش می‌کنند مجمع انتخاباتی امروز در سلامت کامل برگزار شود. یک گام برای جلوگیری از تخلفات تعهدنامه‌ای است که کمیته ملی المپیک از کاندیداهای 3 پست گرفته است. نفراتی که برای ریاست، دبیرکلی و خزانه‌داری کاندیدا شدند، تعهد دادند درصورت گرفتن رأی اعتماد مجمع از سمت دیگری که دارند، استعفا دهند. این اتفاق با تأکید سازمان بازرسی و برای جلوگیری از وجود دوشغله‌ها در ورزش رخ داده است. البته پست‌های نایب‌رئیسی و هیأت اجرایی شغل محسوب نمی‌شوند و روسای فدراسیون‌ها هم مشکلی برای ماندن در سمت خود درصورت گرفتن آرای لازم در مجمع کمیته ملی المپیک ندارند، به جز حوزه ریاست که تقریبا تکلیف آن مشخص شده، در سایر پست‌ها که مجموعا 10 کرسی محسوب می‌شود، چیزی قابل پیش‌بینی نیست. به ‌هرحال باید امیدوار بود ترکیب جدید هیأت‌رئیسه کمیته ملی المپیک نفراتی باشند که بتوانند در بازی‌های آسیایی 2018 و المپیک 2020 با برنامه‌ریزی مناسب باعث بهبود وضع کاروان ایران شوند.


تعداد بازدید :  399