شماره ۱۴۰۴ | ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۴ ارديبهشت
صفحه را ببند
3 کشته، 107 مسموم و 8 نفر بستری
قارچ‌های سمی کرمانشاه همچنان قربانی می‌گیرد
یک‌نفر از مصدومان، کبد پیوندی دریافت کرد مسموم‌شدگان قارچ‌های سمی برای پیوند کبد به شیراز منتقل می‌شوند

شهروند| قارچ‌های سمی بلای جان کرمانشاهیان شدند. تاکنون 3نفر از اهالی این استان غربی کشور در اثر مصرف این قارچ‌ها جانشان را از دست دادند و 8نفر هم در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند. مسمومیت این قارچ‌های عجیب در مراحل حاد و پیشرفته باعث از کارافتادگی کامل کبد می‌شود. تاکنون 8نفر برای پیوند کبد به بیمارستان نمازی شیراز منتقل شدند، که یک‌نفر از آنها پیوند کبد انجام داده است. تعدادی هم در بیمارستان امام‌خمینی(ره) کرمانشاه تحت درمان قرار دارند. به گفته مسئولان بهداشتی و درمان این استان، از دوهفته پیش تاکنون 107نفر از نقاط مختلف استان کرمانشاه با علایم مسمومیت این قارچ‌ها به مراکزدرمانی مراجعه کردند و پیش‌بینی می‌شود این روند تا روزهای پایانی اردیبهشت‌ماه ادامه داشته باشد. مقامات اداره بهداشت و درمان این استان دلیل این مسمومیت گسترده، را بارش‌های مناسب بهاری و رویش قارچ‌های وحشی در نقاط مختلف این استان می‌دانند. درخصوص تبعات خطرناک و بعضا مرگبار استفاده از قارچ‌های خودرو هشدارهای زیادی به ساکنان کرمانشاه به‌خصوص روستاییان این استان داده شده است ولی با این وجود هنوز احتمال افزایش تعداد مسموم‌شدگان و حتی تلفات بیشتر وجود دارد.
نخستین روزهای بهاری ماه جاری بود که اولین موارد مسمومیت دیده شد. این افراد بلافاصله به بیمارستان امام‌خمینی(ره) منتقل شدند و در بررسی اولیه مشخص شد که این افراد به دنبال مصرف قارچ‌های خودرو دچار علایم مسمومیت شدند. حال چند نفر از این افراد رفته‌رفته وخیم‌تر شد و همزمان تعداد بیشتری از نقاط مختلف با علایمی مشابه به این مراکزدرمانی مراجعه کردند. با افزایش تعداد مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی، رسانه‌ها و شبکه بهداشت در روستاها شروع به هشدار و آگاهی‌رسانی درخصوص عوارض مصرف قارچ‌های وحشی خودرو کردند و از مردم خواستند که به هیچ‌وجه از این‌گونه قارچ‌ها استفاده نکنند. با این وجود، هر روز بر تعداد مراجعه‌کنندگان افزوده شد و حال برخی از آنها به ‌حدی وخیم شد که چاره‌ای جز پیوند کبد وجود نداشت، چراکه به گفته بهمن روشنایی، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه این قارچ‌های سمی در برخی موارد باعث ازبین‌رفتن سلول‌های کبدی می‌شوند و همین مسأله باعث تهدید جان بیمار و درنهایت مرگ می‌شود. او در توضیح بیشتر به «شهروند» می‌گوید: «میزان مصرف، نوع قارچ و شرایط بدنی افراد در عوارض و شرایط بیماران تأثیرگذار است. ضمن این مراجعه‌کنندگان از نقاط مختلف استان هستند و در نقطه یا محدوده مشخصی دچار مسومیت نشدند. مسمومیت‌های ناشی از این قارچ‌های سمی با درد شکم، تهوع، استفراغ و ضعف و بی‌حالی آغاز می‌شود. در شرایط حادتر باعث از کارافتادگی جزیی یا کلی کبد و کلیه می‌شود. البته در مواردی هم باعث کاهش سطح هوشیاری، یرقان و تشنج و ایست قلبی می‌شود، البته عمده مراجعه‌کنندگان دچار مسمومیت گوارشی شدند که با درمان موقت و بهبود شرایط از بیمارستان مرخص شدند.»
معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره آخرین وضع بیماران و مصدومان این قارچ‌های سمی گفت: «تاکنون 107نفر به مراکزدرمانی مراجعه کردند، که سه‌نفر از آنها که همگی بالای 50‌سال داشتند، در اثر شدت مسمومیت جان باختند. 4نفر هم در بخش مراقبت‌های ویژه در کرمانشاه بستری هستند. 8نفر هم برای پیوند کبد به شیراز اعزام شدند که 4نفر از آنها وضع رضایت‌بخشی ندارند و در ICU تحت‌ نظر قرار دارند. البته یک‌نفر تاکنون پیوند کبد شده است. در واقع این آخرین اقدام درمانی ما برای حفظ بیماران است. حدود 6نفر هم خودشان راهی شیراز شدند تا ادامه درمان را آن‌جا انجام دهند. درحال حاضر هم 16نفر در کرمانشاه بستری هستند.» بهمنی علت افزایش مسمومیت‌های عجیب را رشد بیش از حد قارچ‌های وحشی در مناطق مختلف کرمانشاه می‌داند که به دلیل بارندگی‌های اخیر رشد بسیار زیادی نسبت به سال‌های قبل داشته‌اند: «این قارچ‌ها در همه مناطق استان رشد می‌کند. به دلیل بارش‌های مناسب اندازه و ظاهر آنها هم کاملا شبیه قارچ‌های بسته‌بندی و خوراکی است، همین مسأله شهروندان و ساکنان مناطق روستایی را به اشتباه می‌اندازد. ما هشدارهای لازم در این خصوص را داده‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم از اویل خردادماه این روند از شدتش کاسته شود.»


تعداد بازدید :  404