شماره ۱۴۰۸ | ۱۳۹۷ شنبه ۲۹ ارديبهشت
صفحه را ببند
9 استان کشور درگیر قارچ‌های سمی
هموطن هر قارچی را نباید خورد
با مرگ یک نفر در استان لرستان تعداد جان‌باختگان به 8نفر رسید قارچ‌های سمی به نزدیکی پایتخت هم رسید مصرف قارچ‌های خودرو 3 قزوینی را راهی بیمارستان کرد

شهروند|  قارچ‌های سمی همچنان قربانی می‌گیرد. شمار کشته‌شدگان و مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های وحشی رو‌به‌افزایش است. تاکنون 8 نفر در اثر مصرف این قارچ‌های سمی جان‌شان را از دست دادند و 695 نفر هم مصدوم شدند که حال 50 نفر آنها وخیم است. براساس اعلام مسئولان اورژانس تاکنون در 9 استان کشور موارد مسمومیت دیده شده و بیشترین تلفات هم مربوط به استان کرمانشاه است. البته پنجشنبه‌شب یک‌نفر هم در استان لرستان به دلیل مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو جانش را از دست داد تا با گذشت نزدیک به یک‌ماه از آغاز مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی برای نخستین‌بار یک‌نفر خارج از استان کرمانشاه قربانی قارچ‌های وحشی شود. علت افزایش عجیب مسمومیت با قارچ‌های سمی تاکنون به‌طور دقیق اعلام نشده، اما برخی از مسئولان وزارت بهداشت در استان‌های پرخطر دلیل آن را رشد زیاد این قارچ‌ها به دلیل بارندگی‌های مناسب بهاری امسال می‌دانند.
ماجرای قارچ‌های سمی از استان کرمانشاه شروع شد. در روزهای نخست اردیبهشت‌ماه ‌سال جاری بود که چند مورد مشکوک مسمومیت به بیمارستان امام خمینی(ره) کرمانشاه منتقل شدند و در بررسی‌های بعدی مشخص شد همگی آنها از قارچ‌های خودرو استفاده کرده‌اند. رفته‌رفته بر تعداد مسموم‌شدگان افزوده شد و موارد حادی از مسمومیت هم بین مصرف‌کنندگان دیده شد. برخی از افراد مسموم‌شده با علایم بسیار حادی چون تشنج، افت فشار، بیهوشی و ازکارافتادگی کبد مواجه شدند، به همین علت اعزام افراد نیازمند به کلیه در دستور کار قرار گرفت. هفته گذشته بود که بهمن روشنایی، معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه از اعزام 8نفر از مصدومان این حادثه به بیمارستان نمازی شیراز برای پیوند کبد خبر داد. در آن زمان مصرف قارچ‌های سمی فقط جان سه نفر را گرفته بود و تعدادی هم در مراکز درمانی کرمانشاه و شیراز بستری بودند که حال تعدادی از آنها وخیم اعلام شده بود. البته معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه از افزایش احتمالی تعداد قربانیان این حادثه خبر داده بود.
حالا اما قارچ‌های سمی جان 8 نفر را گرفته و تعداد افراد مسموم‌شده در اثر مصرف این قارچ‌ها افزایش پیدا کرده است. حالا دیگر تنها در استان کرمانشاه موارد مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی دیده نمی‌شود و به گفته مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور قارچ‌های سمی 9 استان کشور را درگیر کرده است: «در استان‌های کرمانشاه، لرستان، ایلام، کردستان، قزوین، زنجان، آذربایجان غربی، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد مجموعا تاکنون 8کشته و 695 نفر مصدوم شده‌اند که 496 نفر آنها تحت درمان قرار گرفته‌اند و در مجموع 191نفر در بیمارستان‌های مختلف بستری هستند.» سخنگوی اورژانس کشور درباره آمار تفکیکی قربانیان و مصدومان مصرف قارچ‌های سمی به تفکیک استان‌ها گفت: «در استان کرمانشاه ۲۸۶ نفر مسموم شدند که ۲۱۱ نفر آنها خدمات درمانی دریافت کردند، 68 نفر همچنان بستری هستند و 7 نفر هم از این استان جان‌شان را از دست دادند. در استان لرستان هم تاکنون 154نفر مسموم شدند که 20نفر از آنها همچنان بستری هستند و یک نفر هم در اثر شدت مسمومیت جانش را از دست داد. 16نفر هم در کردستان بستری شدند. 28نفر هم در آذربایجان با علایم مسمومیت قارچ‌های سمی تحت مداوا قرار گرفته‌اند. در زنجان و ایلام هم به ترتیب 47 و 54 نفر در مراکز درمانی بستری شدند. 4نفر در کهگیلویه‌وبویراحمد و 3نفر هم در چهارمحال‌وبختیاری در بیمارستان تحت درمان قرار گرفته‌اند، 3نفر هم در قزوین با علایم مشابه به بیمارستان منتقل شدند.» خالدی با هشدار نسبت به خرید قارچ‌های فله‌ای از شهروندان خواست از قارچ‌های بسته‌بندی استفاده کنند. او همچنین درباره علایم مسمومیت‌های ناشی از مصرف این قارچ‌ها هم گفت: «دردشکمی، استفراغ و سردرد علایم این نوع از مسمومیت است، باید این افراد به سرعت به بیمارستان مراجعه کنند، چراکه ممکن است سبب نارسایی کبد شود که در آن صورت تنها پیوند کبد امکان‌پذیر است.»
در همین‌حال ‌ابراهیم شکیبا، معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه با اعلام افزایش قربانیان مصرف قارچ‌های سمی به 7 نفر در این استان غربی گفت: «در چند روز اخیر 4نفر دیگر در این استان به دلیل شدت مسمومیت در اثر مصرف قارچ‌های خودرو جان‌شان را از دست دادند که با توجه به مرگ 3نفر در همان روزهای آغاز موج مسمومیت‌ها، تعداد قربانیان به 7نفر رسید.» او همچنین تعداد مصدومان در این استان را ۲۶۳نفر اعلام کرد و در توضیح بیشتر گفت: «باوجود هشدار‌های مکرر درخصوص خودداری از مصرف قارچ‌های خودروی موجود در طبیعت، باز هم مسمومیت افراد رخ داده است، حتی مصرف قارچ‌های خودروی غیرسمی هم چندان توصیه نمی‌شود، چراکه میزان جذب فلزات سنگین در این قارچ‌ها زیاد است و در بلندمدت اثرات بسیار مخربی روی سلامتی فرد مصرف‌کننده به‌جای می‌گذارد.» او هم دلیل افزایش موج مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی را بارندگی‌های بهاری ‌سال جاری دانست و دراین‌باره گفت: «هوای گرم ۲۱ تا ۲۷درجه سانتی‌گراد و رطوبت ناشی از بارش باران بهاری امسال زمینه‌ای مناسب برای رویش قارچ‌های خودرو بوده که عمده آنها قارچ‌های سمی هستند.»


تعداد بازدید :  185