شماره ۱۴۴۷ | ۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۱ تير
صفحه را ببند
نکات ساده برای یک سفر بی‌دردسر و ایمن در طبیعت
چند ترفند به‌دردبخور

این چند نکته را برای سفرهای طبیعت‌گردی داشته باشید تا در صفحات بعد به سراغ آموزش‌های اصولی‌تر بقا برویم.
 پناهگاه و آتش: برای زنده ماندن قبل از هر چیز باید یک پناهگاه مناسب دست و پا کنیم و اگر هوا سرد است آتش درست کنیم. پناهگاه و آتش در سرما و گرما دمای بدنمان را تنظیم می‌کند تا دچار گرمازدگی و سرمازدگی نشویم.
 جانوران را دست به سر کنید: اگر می‌خواهید در طول شب جانوران ناخوانده وارد پناهگاه‌تان نشوند، لازم نیست حتما حشره‌کش بریزید و تله بگذارید؛ این روش‌ها سبب آلودگی محیط‌زیست می‌شوند. یک ترفند خوب این است که ته ظرف غذا و روغن آنها را در چاله کوچکی خالی کنید و با کمی خاک بپوشانید. برای رهایی از کک سیر بخورید و اگر هم به سراغتان آمد، می‌توانید با تراشه‌های سدر و سرو از خودتان دورش کنید.
 لباسشویی طبیعی: در برنامه‌های چند روزه برای شستن لباس‌هایتان می‌توانید یک ظرف توی زمین درست کنید: حفره‌ای به شکل طشت بکنید و پلاستیک ضخیمی در آن پهن کنید.  
ترفندهای ماهیگیری: برای اینکه نخ ماهیگیری از محل گره پاره نشود، بهترین راه این است که آن را موقع گره‌زدن با آب دهان خیس کنید. با این کار نخ خنک می‌شود و احتمال باز شدن آن پایین می‌آید. برای ماهیگیری در روزهای گرم سری به کناره‌های خنک آبگیرها و قسمت‌هایی که سایه است، بزنید. ماهی‌ها برای فرار از گرما در این قسمت‌ها جمع می‌شوند.
 نگهداری از چادر: معمولا چادرها بعد از مدتی آب می‌دهند. بهتر است چادرتان را به جای مواد شوینده با محلول آب و صابون بشویید تا لایه‌ای که مانع نفوذ آب می‌شود از بین نرود.
 خودتان را خسته نکنید: وقتی در جنگل به یک تنه درخت افتاده یا مانع بزرگ دیگری می‌رسید آن را دور بزنید. بالا و پایین رفتن از این موانع انرژی‌تان را هدر می‌دهد.
 جوراب مناسب بپوشید: جوراب‌هایی که وصله شده است یا پنجه و پاشنه دولایه دارد برای راهپیمایی‌های طولانی مناسب نیست، چون هر چه بیشتر راه بروید بیشتر پایتان را اذیت می‌کند. بهترین کار این است که با توجه به نوع فعالیت‌تان جوراب مخصوص تهیه کنید.


تعداد بازدید :  287