شماره ۱۴۵۲ | ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۷ تير
صفحه را ببند
اما و اگرهای پرحاشیه ترین آزمون آموزشی کشور همچنان ادامه دارد
کنکور 98 غیرقانونی است!

«کنکور 98، براساس قانون باید حذف شود» این جدیدترین اظهارات جبار کوچکی‌نژاد، نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس است. کسی که روز گذشته به این قانون اشاره کرده و گفته براساس قانون، ‌سال 97 آخرین‌ سال برگزاری کنکور است و مسئولان اجرایی باید زیرساخت‌های لازم برای حذف آزمون کنکور را تا به امروز فراهم می‌کردند، زیرا سازمان سنجش نمی‌تواند موضوعی خلاف قانون را مطرح کند. «بر این اساس وزارتخانه‌های آموزش‌وپرورش و علوم باید زیرساخت‌های لازم برای حذف کنکور را طی چند ‌سال گذشته فراهم می‌کردند؛ در صورتی که تحقق این موضوع برای آنان امکان‌پذیر نبود، مسأله و مشکل را با نمایندگان و کمیسیون آموزش مطرح می‌کردند تا تغییرات موردنظر در قانون لحاظ شود.» نایب‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درخصوص اعتراضات داوطلبان برای اعمال تاثیر قطعی ۳۰درصدی سوابق تحصیلی در کنکور‌ سال ۹۸ و خواسته آنان برای برگزاری کنکور عنوان کرد:   براساس قانون، کنکور باید تا‌ سال 98 حذف شود و این اعتراضات هم تاثیری در اجرایی‌شدن قوانین ندارد؛ آموزش‌وپرورش و سازمان سنجش باید تا‌ سال آینده زیرساخت‌های لازم برای حذف کنکور را فراهم کنند.
این گفته نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس درحالی است که مجتبی‌ شریعتی‌‌نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم ابتدای خردادماه امسال گفته بود حذف کنکور اگر امسال هم به نتیجه برسد، تغییرات آن به دانش‌آموزان فعلی مربوط نمی‌شود. «از زمان اعلام قطعی طرح تا اجرای آن، دانش‌آموزانی مشمول این طرح خواهند شد که از ‌سال اول متوسطه تدوین نظام آموزشی برای آنها به گونه‌ای باشد که برای پذیرش در دانشگاه خارج از نظام کنکور آماده شوند.» او همچنین گفته بود تغییرات مبتنی بر حذف کنکور تا دو الی سه ‌سال آینده برای دانش‌آموزان اعمال نخواهد شد و شرایط حذف کنکور حداقل تا سه‌سال آینده امکان‌پذیر نیست.
حالا کافی است سری به کلاس‌های کنکور و آموزشگاه‌های مختلف بزنید. همه آنها برای کنکور 98 از دانش‌آموزان ثبت‌نام و مانند گذشته آموزش‌هایشان را هم شروع کرده‌اند. این یعنی آنها همچنان به ادامه کنکور به روش گذشته معتقدند و نگاهشان به حذف کنکور 98 نیست.
اما کوچکی‌نژاد می‌گوید نمی‌توان مقابل قانون ایستاد و مسئولان باید در سال‌های گذشته با ارایه اصلاحیه به فکر اصلاح قانون می‌بودند، درحالی‌که تلاشی از سمت آنها برای این موضوع صورت نگرفت. «با وجود داشتن قانون نمی‌توان هرگونه رفتار و اقدامی انجام داد.»
قانون حذف کنکور درحالی روز گذشته خود را به صدر اخبار رساند که پیش از این هم بسیاری درباره امکان عدم‌حذف کنکور صحبت کرده بودند. اسدالله عباسی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ‌سال گذشته درباره حذف کنکور گفته بود: «در رشته‌های دانشگاهی که متقاضی بالایی ندارند، مشخص است که نیازی به برگزاری آزمون در این نوع رشته‌ها احساس نمی‌شود. در رشته‌های پرطرفدار دانشگاهی با توجه به میزان بالای داوطلب و محدودیت در پذیرش نمی‌توان به هیچ وجه کنکور را حذف کرد، به‌طور مثال  حذف کنکور در رشته‌های پزشکی امکان‌پذیر نیست، بنابراین باید سازمان سنجش که دارای معیاری علمی برای برگزاری آزمون است، به موجودیت خود ادامه دهد.» با وجود همه اما و اگرها حالا باید منتظر ماند و دید آیا قانون حذف کنکور برای‌ سال 98 عملیاتی می‌شود یا آن‌که باید در انتظار تغییراتی در این قانون و موکول کردنش به سال‌های بعد بود.

دیدگاه‌های دیگران

ع
علی |
مخالف 0 - 2 موافق
شگفت آور ترین نظرهای جهان را باید توی کشور خودمون ببینیم. فقط یک سوال ساده این که آیا این افراد واقعا نمایندگان ملت هستند؟!. به خدا این افراد که الان عضو کمیسیون آموزش هستند با رأی من و امثال من به مجلس رفته اند. یک قانونی نیست که اعضای دروغگو و خیانت کار به رأی ملت نیز مواخذه شوند. اصلا چرا به مجلس شورای اسلامی میگن خانه ملت؟!. میزان،رأی ملت است. چرا به مردم خیانت می کنند.چرا مسئولینی وجود دارند که حاضر نیستند به اشتباهات خودشون پی ببرند و خود را جزء ائمه معصوم می پندارند؟!. چرا طرحی که مضرات آن را حتی یک کوچه بازاری نیز با یکم توضیح می فهمد،حضرات مسئول را نسبت به کارشان پشیمان نمی کند؟!!!. یعنی قبول اشتباهات خودشان این قدر سخت است؟!. اشتباهاتی که آینده و سرنوشت عده کثیری که اتفقا اکثریت مطلق هم هستند را به ورطه نابودی می کشاند و متاسفانه همین افراد نمایندگان خود همین اکثریت هستند!!!
ا
الناز |
مخالف 0 - 0 موافق
ای خدا! به چه زبونی بگیم؟ قانون حذف کنکور لغو شده به جاش قرار شده پذیرش ۸۵درصد رشته‌ها بدون کنکور باشه که همین الان هم هست برای اون ۱۵درصد رشته‌های پرطرفدار هنوز باید معیار پذیرش، کنکور باشه
ع
علائی |
مخالف 0 - 0 موافق
با سلام درخواست لغو تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری 1398 اینجانب یکی از داوطلبان آزمون سراسری 1397 که در این کنکور شرکت نموده تاثیر سوابق تحصیلی از سال 95 بصورت مثبت ارزیابی میگردید .درست در حالیکه داوطلبان سال های قبل از شانس شرکت عادلانه مجدد در کنکور سال بعدشان بهره مند بودند، در تاریخ 19 تیر 1397 شورای سنجش و پذیرش دانشجو تصمیم به قطعی نمودن سوابق تحصیلی در کنکور سراسری 98 نمود . آیا این عدالت آموزشی و سنجشی می باشد که بدون اطلاع در سالی که بنده و دانش آموزان با اطلاع مثبت بودن سوابق به امتحانات نهایی که سرشار از تقلب و لودگی سوالات بوده رفته و سنجیده شدیم و درسال بعد این تاثیر به شکل قطعی اعمال شود . دلایلی بر قطعی نمودن و جبران های زیان بار و خسارات اجتماعی و بی عدالتی آن را برمیشمرم : 1-آیا این تاثیرات به داوطلبان قبل 84 و رشته های دیگر که در آزمونی بغیر رشته خود شرکت میکنند و جابجایی بالایی ترازی دارند موثر واقع میشود؟ 2-عدم ناآگاهی واطلاع رسانی ناصواب به داوطلبان امسال که نظام قدیم قلمداد میشوند از قطعی شدن سوابق در کنکور سال بعد عدالت است یا از ریشه بریدن استعداد
|
مخالف 0 - 0 موافق
باید حذف شود تاثیر معدل
|
مخالف 0 - 0 موافق
شماها میگید حذف کنکور جزء قانون پس چرا عملی نمیکنید شما حتی به کشورتون هم ارزش قائل نیستید چه برسه به مردمان کشور چی میشد شماهم مثل خیلی از کشورهای پیشرفته کنکور رو حذف کنید و استعداد یابی کنید و بزارید که دانش آموزان استعداد های خود را در رشته هایی که علاقه دارند شکوفا کنند خواهش میکنم حذف کنید واقعا خیلیا توانایی پرداخت شهریه کلاسهای تست زنی رو ندارند شما بجای اینکه کنکور برگزار کنید بیاید برای مدارس معلم های خوب رو انتخاب کنید
ل
لیلا |
مخالف 0 - 0 موافق
به آموزش و پرورشی که تاثیر معدل قطعی دوره دوم را نهایی محمدیان نمره داخلی هزار جور اظهار نظر استعداد با پارامتر ها ی متفاوت ناشناخته دارد اعتماد نمود اگر کنکور را به حال خود رها کنید خودش به خودی خود حذف میشود چون هر انسانی توانایی شناخت استعدادهای خود را دارد هر کس میتواند چند بار روی خودش آزمون و خطا انجام دهد کسی دلش نمیخواهد شغلی که از استعش بیشتر است پیدا کند من در دوره ی دانش آوزی ام استعداد ضعیفی داشتم وقتی رفتم به دانشگاه به سرعت درس ها را یاد میگرفتم این تصور در من ایجاد شد که میتوانم رشته ی مورد علاقه ام را که از آن دیپلم نگرفته بودم و به هدایت تحصیلی ام نخورده بود بخوانم اما بعد از مدتی طولانی مطالعه و امتحان دادن در بزرگسالان متوجه شدم که قابلیت کافی را ندارم و نمیتوانم در امتحان نهایی موفق عمل کنم چه برسد به این که

تعداد بازدید :  1323