شماره ۱۴۶۵ | ۱۳۹۷ پنج شنبه ۱۱ مرداد
صفحه را ببند
مهدی حجت از مدیران ارشد و بنیان‌گذاران سازمان میراث فرهنگی درباره ایجاد وزارتخانه جدید به «شهروند» می گوید
وزارتخانه بی‌اثری به اسم گردشگری

روز گذشته طرح یک‌فوریتی تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مجلس تصویب شد تا این سازمان هم به لیست سازمان‌هایی که در صف تبدیل به وزارتخانه‌اند، اضافه شود. بعد از آن مرتضی شکوهی، مدیرکل امور مجلس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد که پیش از این کلیات طرح تصویب شده بود و حالا مجلس به بررسی جزییات پرداخته است.
 این طرح یک ماده واحده و سه تبصره دارد و روز گذشته بالاخره جزییات آن رأی آورد. حالا این طرح به شورای نگهبان خواهد رفت تا پس از بررسی و اعلام نظر که معمولا ۱۵ روز طول می‌کشد، به تأیید برسد اما ایجاد وزارتخانه‌های جدید مخالفان و موافقان بسیاری دارد. یکی از مواردی که می‌توان به آن اشاره کرد تشکیل وزارت ورزش و جوانان در ‌سال ۱۳۸۹ و پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در مجلس هشتم است. وزارتخانه‌ای که حالا بعد از گذشت هشت‌ سال از تشکیل آن، بسیاری آن را یکی از ناکارآمدترین وزارتخانه‌ها می‌دانند که مسائل جوانان در حاشیه‌اش قرار گرفته و به ورزش هم آن طور که باید و شاید توجه نشده است؛ چرا که بعد از تبدیل‌شدن سازمان تربیت بدنی به وزارتخانه، این مجموعه درگیر و دار لابی‌گری‌ها قرار گرفت و چندین‌بار سکان اداره آن تغییر کرد. بسیاری از فعالان این عرصه معتقدند زمانی که سازمان
 تربیت بدنی وجود داشت، چون رئیسش را رئیس‌جمهوری تعیین می‌کرد و معاون او بود، قدرت عملیاتی بیشتری داشت اما بعدها این مجموعه در بحث‌های حاشیه‌ای گرفتار شد و نتوانست عملکرد مناسبی داشته باشد؛ چنانکه بحث جوانان به صورت تقریبی از دستور کار خارج شد.
طرح بی‌اثر
مهدی حجت از مدیران ارشد و بنیان‌گذاران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به «شهروند» می‌گوید که تغییر عنوان سازمان به وزارتخانه هیچ اثری در وضع میراث فرهنگی و گردشگری کشور نخواهد داشت. «چه فرقی می‌کند دستگاهی با آدم‌هایی مشخص و اعتباری ثابت عنوان سازمان داشته باشد یا وزارتخانه؟ تنها فرق این است که بعد از تصویب این طرح، در انتخاب رئیس این سازمان مجلس نظارت خواهد داشت و آنها هم فقط می‌خواهند این سازمان از مجلس حرف‌شنوی داشته باشد و موارد‌ دیگر اهمیتی ندارد.» او در ادامه می‌گوید که کاش به جای پرداختن به این موارد می‌دانستیم چه توقعی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری داریم و براساس آن راه را هموار می‌کردیم و نقشه راه می‌کشیدیم.
«باید بدانیم تبدیل سازمان به وزارتخانه در مسأله دریافت بودجه هم تغییری ایجاد نخواهد کرد. بودجه براساس عملکرد هر مجموعه تعیین می‌شود.» او در ادامه درخصوص افزایش هزینه‌ها بعد از تبدیل‌شدن سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه می‌گوید که «قانون مقید کرده هزینه‌ای افزایش نیابد اما در عمل غیرممکن است. حداقل سربرگ‌ها باید از عنوان سازمان به وزارتخانه تغییر کنند و این ابتدای هزینه‌ها خواهد بود.»

دیدگاه‌های دیگران

s
saied |
مخالف 0 - 0 موافق
آقای حجت ، تغییر نام تاثیری در عملکرد دستگاه نخواهد داشت بلکه تغییر فکر کارایی را بالا خواهد برد. همفکران شما که هنوز به هر طریقی حتی بعد از بازنشستگی قصد ترک دستگاه را ندارند چه گلی بر سر سازمان زده اند. هنوز هم به هر شیوه ای قصد ماندن داشته و با پیشنهاد و چینش یاران نزدیک یا وابسته به خود در آرزوی تکیه بر سمتهای مدیریتی و مشاوره ای سازمان و پژوهشگاه و در واقع حضور بر سر خوان یغما هستند. این سازمان از نیروهای طیف فکری شما که مدعی اما بدون اقبال نزد کارشناسان هستند رنج می برد و درجا می زند.
a
afshin |
مخالف 0 - 0 موافق
وقتی یک مدیر با سابقه در میراث فرهنگی اینطور حرف می زند و جلوی ابتکار و نوآوری را می گیرد و لابد هم فردا از اعضای دعوت شده برای چارت وزارتخانه خواهد بود پس امیدی به شکوفایی و تحول نخواهد بود. آقای حجت چرا نمی گویید پاسخگو شدن دستگاه در برابر مجلس باعث می شود بر کمیت و کیفیت کارها و دستاوردها اضافه شود. حظ و بهره اکتشافهای باستان شناختی را مسئولان بیشتری درک کنند و برای حفظ و درآمدزایی از آنها تلاش کنند، مدیران و کارشناسان راهکارها و رویکردهای تازه ای را در بیان اهمیت کار و نمایش و اثبات ارزش آن به تصمیم گیران ناآشنا در پیش گیرند. بجای این حرفهای ناامید کننده بگویید ساختار جدید چه معاونتهایی را با چه زیر مجموعه هایی ، چه مدیرانی را با چه پیشینه و مدرکی، چه طیف کارشناسانی را با چه تخصص هایی ، چه بودجه هایی را با چه بازده های زود یا دیر هنگام و یا سرمایه ای یا کاربردی و چه راههایی را برای حصول به نتایج بهتر و روشن تر از گذشته باید داشته باشد.؟
m
mahnaz |
مخالف 0 - 0 موافق
وقتی رئیس یک پژوهشگاه در برابر تخریبها، راکدماندن برنامه ها ، نارضایتی کارشناسان و بی انگیزه شدن آنها و یا یک کشف اتفاقی چون مومیایی سکوت می کند و انفعال در پیش می گیرد و دستور محرمانه شدن نامه را می دهد و در عوض در روزنامه به جای میراث فرهنگی از اتیسم، فوتبال و ... چیزهایی مینویسد که دهها ایراد و نقد بر آنها وارد است چگونه می توان امید بهبود و تحول داشت؟ حقیقت این است که به قول دوچرخه سواران آقایان در باد سابقه ، نام و منصب خود خوابیده اند تا مباد دچار زحمت، سوال، جابه جایی، تلاش و عرق ریزی که لازمه پیشرفت است شوند.

تعداد بازدید :  174