بهترین قسمت برای آشپزخانه سمت شرق و قسمت پشتی ساختمان است.
از نظر موقعیت نسبت به در ورودی بهتر است سمت چپ (وقتی وارد بنا میشوید) باشد.
در آشپزخانه نباید روبهروی در ورودی باشد.
از تعبیه آشپزخانه در مرکز بنا خودداری کنید.
از ساخت آشپزخانههای گرد خودداری کنید.
در آشپزخانه، باید به اندازهای بزرگ باشد که جریان انرژی در آن به خوبی انجام گیرد.
اجاقگاز نباید در سمتی باشد که پشت آشپز به سمت در باشد.
اجاق در ارتباط با عنصر آتش است. بنابراين آن را روبهروی سینک یا یخچال که تحت نفوذ عنصر آب هستند، قرار ندهید.
رنگ سبز نقش بسیار مهمی در آشپزخانه دارد. (نماد عنصر چوب که آب و آتش را متعادل میکند) رنگ سفید و آبی نیز مناسب است.
یک قاب دستمال سبز روی درِ اجاق (درِ فر مثلا) یا جلوی سینک آویزان کنید. میتوانید از کفپوش یا قالی سبز یا پرده با مایههای سبزرنگ برای تقویت این فضا استفاده کنید.
بهطورکلی از رنگهایی مثل قرمز، صورتی و ارغوانی که نماد عنصر آتش هستند، در آشپزخانه استفاده نکنید. اگر دوست دارید مشاجره و دعوا داشته باشید، میتوانید از این رنگها استفاده کنید.
اگر خواستید برای آشپزخانه میز انتخاب کنید، حتما میزی که گوشههای گرد دارد را انتخاب کنید. میز بیضی عالی است.
وسایل چوبی آشپزی هم بسیار ایدهآل است.
ظروف شکسته یا وسایلی که خراب شده و کار نمیکنند، باید دور ریخته شود.
آشپزخانه حداقل یک پنجره باید داشته باشد.
قراردادن اجاقگاز جلو یا کنار پنجره کار درستی نیست.
آشپزخانه نباید در نزدیکی یا کنار توالت باشد.
قفسهها و کابینتها باید حتما دارای در بوده و درشان همیشه بسته باشند.
آویزانکردن ماهیتابه و ملاقه و چاقو و چیزهایی از این قبیل به دیوار آشپزخانه مناسب نیست.
به انباشتگی و پاکیزگی یخچال خود بسیار اهمیت دهید.
روی درِ یخچال را خیلی شلوغ نکنید. برای روی در از چیزهایی که به فضای آشپزخانه مربوط میشود، استفاده کنید یا چیزی که حس خوبی در شما ایجاد میکند.
هرشب سطل آشغال را خالی کنید.
میز غذا را نزدیک به ماکروفر و توستر و... نچینید.
یک ظرف از میوههای تازه روی میز خانواده سمبل سلامت خانواده است و آن را تقویت میکند.
رنگ سفید برای وسایل آشپزخانه خیلی خوب است. مثل یخچال و اجاقگاز و... رنگ سفید تقویتکننده این حس هست که غذای آماده شده کاملا بهداشتی و تمیز است، البته این وسایل سفید باید مرتبا تمیز شوند.
دستمالهایی را که برای تمیزکردن اجاقگاز، روی کابینت، خشککردن ظروف و... به کار میبریم، مرتب شسته شوند تا از انتشار میکروب در فضای آشپزخانه جلوگیری شود.
تا آنجا که ممکن است محیط آشپزخانه بهخصوص زیر و داخل کابینتها را خشک نگه دارید تا محل تجمع حشرات موذی نشود.
محیط آشپزخانه باید دارای نور کافی، دمای مناسب و تهویه خوب باشد.
سعی کنید از مواد پلاستیکی در آشپزخانه کمتر استفاده کنید.
کف آشپزخانه را روزانه تمیز كنيد.
ابر و سیم ظرفشویی را زود به زود عوض کنید.
شلوغی و انباشت وسایل تزیینی در محیط آشپزخانه، علاوه بر اینکه وقت و انرژی بیشتری را باید صرف تمیزکاری و مرتبکردن آنها کرد، خود موجب اتلاف وقت و ایجاد آلودگی در محیط آشپزخانه میشود.
و در آخر باید گفت؛ آشپزخانه قلب خانه است، پس در حفظ و گرمی آن کوشش و ابتکار داشته باشید تا در سلامت و شادابی زندگی کنید.