فولات یک ویتامین محلول در آب است که دارای عملکردهای بسیار مهمی در بدن است. فولات با نامهای ویتامین9 Bیا اسیدفولیک هم شناخته میشود. این ویتامین موجب رشد مناسب جنین و کاهش ریسک نقایص هنگام تولد میشود و همچنین از تقسیم سلولی سالم در بدن حفاظت میکند. فولات یا اسید فولیک به طورطبیعی در بسیاری از مواد خوراکی غنی شده یافت میشود. در گزارشی که در خبرگزاری مهر منتشر شده، به برخی مواد خوراکی حاوی مقادیر بالا اسید فولیک اشاره شده است:
مارچوبه
مارچوبه حاوی ویتامینها و مواد معدنی متعددی از جمله فولات است. همچنین سرشار از آنتی اکسیدانها بوده و دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی هم است. مارچوبه منبع عالی فیبر سالم برای
قلب است.
حبوبات
حبوبات مثل لوبیا، عدس و نخود منبع عالی فولات یا اسید فولیک هستند. حبوبات منبع غنی فیبر، پروتیین و آنتی اکسیدانها و همچنین ریزمغذیهای مهمی نظیر منیزیم، پتاسیم و آهن است.
تخم مرغ
برای افزایش میزان مصرف برخی مواد مغذی ضروری، اسید فولیک را در رژیم غذاییتان بگنجانید. تخممرغ سرشار از سلنیوم، پروتیین، ریبوفلاوین و ویتامین
12 B است. مصرف چند وعده تخممرغ در هفته، راه سادهای برای افزایش مصرف اسیدفولیک است. همچنین تخممرغ حاوی دو آنتیاکسیدان موسوم به لوتیین و زاکسنتین است که به کاهش ریسک اختلالات چشمی کمک میکند.
سبزیجات پربرگ سبز تیره
سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم کم کالری و سرشار از بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی اساسی مثل اسیدفولیک هستند. سبزیجات برگدار همچنین مملو از فیبر و ویتامین های K و A هستند. آنها به کاهش التهاب، کاهش ریسک سرطان و همچنین تقویت فرآیند کاهش وزن کمک میکنند.