میگویند هر چیزی تازهاش خوب است علیالخصوص نان! البته که در رثای نان تازه هرچه بگوییم کم گفتهایم، اما خب امروز خبری از تازگی نیست چون قصد داریم قدیمیترین نان جهان را به شما معرفی کنیم. نان به عنوان قوت غالب از دیرباز مورد استفاده بشر بوده اما شاید تا قبل از این کشف کسی نمیدانست انسان از چه زمانی سق زدن نان را آغاز کرد. ماجرا از کجا شروع شد؟ از جایی که یک تنور پخت نان در کشور اردن پیدا شد. تنوری باستانی که دانشمندان با تجزیه و تحلیل محتویات آن نانهایی با قدمت بیش از 14 هزار سال را کشف کردند. یافتههای بیشتر ثابت کرد قبیلهای به نام ناتوفیان پیش از آغاز عصر کشاورزی و فرهنگ یکجانشینی در اردن اقدام به پخت نان میکردهاند. پژوهشگرانی که در این محوطه باستانی دست به کاوش زده بودند موفق شدند بقایای زغال شده تکه نانی پهن و مسطح شده را که بیش از ۱۴ هزار سال پیش پخته شده بود به دست بیاورند. تکه نانی که احتمالاً توسط گروهی از انسانهای شکارچی تهیه شده بود. مکان دقیق این محوطه تاریخی در شمال شرقی کشور اردن قرار دارد و باستانشناسان در ادامه مطالعات خود، موفق شدند بقایای گونههای وحشی متعددی از برخی غلات را نیز کشف و آنالیز کنند. غلاتی که میتوان آنها را اجداد گیاهان و غلات بومی و اهلی شده امروزی
به شمار آورد. از جمله غلات کشف شده در این منطقه میتوان به «اینکورن» که در واقع گونه باستانی گندم و از خانواده جوهاست اشاره کرد. البته این که از چه زمان انسان برای پخت نان از کوره یا تنورهای اولیه استفاده کرد هنور برای دانشمندان یک معماست.
sputniknews.com