ورشکستگی آجیلفروشان
تسنیم| رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره دلایل افزایش قیمت انواع خشکبار در بازار گفته است: «برخی از کالاهای صنف ما مانند پسته با توجه به اینکه صادراتی هستند از افزایش نرخ ارز تأثیر میگیرند و از طرفی بخش دیگری از کالاهای صنف ما مانند مغز گردو، تخم کدو و آفتابگردان نیز با توجه به اینکه وارداتی هستند از افزایش نرخ ارز تأثیر مستقیم میگیرند. البته قیمت این محصولات در بازارهای جهانی تغییری نکرده، اما با توجه با اینکه ارزش پول ما کاهش یافته و نرخ دلار بالا رفته، این محصولات به قیمتهای بالاتری در مقایسه با قبل به فروش میرسد.» مصطفی احمدی درباره کاهش شدید تقاضای خشکبار بین مردم میگوید: «امیدواریم که قیمت خشکبار برای شبهای یلدا و عید کاهش یابد تا مردم بتوانند آن را خریداری کنند. صنوف ما بهدلیل کاهش شدید تقاضا ناشی از بالا رفتن قیمتها تحت فشار هستند. برخی از همکاران ما در روز تنها دو کیلوگرم گردو فروختهاند که با این میزان فروش نمیتوان هزینههای اداره واحد صنفی را تقبل کرد و اغلب آنها در آستانه ورشکستگی هستند.»
کیفیت نان کم شده است
ایسنا| رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت که صنف نانواییهای قم با چالشهای اقتصادی مواجه است، بهطوری که تولید نان توجیه اقتصادی برای این قشر ندارد. محمود سیجانی با بیان اینکه صنف نانوایان با مشکلات و دغدغههای زیادی دست به گریبان است، ادامه داد: «در این میان صنف نانواییهای قم با چالشهای اقتصادی مواجه است، بهطوری که تولید نان توجیه اقتصادی برای این قشر ندارد. این قشر با همه مشکلاتی که دارند در روند تولید و ثبات قیمت نان و حفظ کیفیت از خودگذشتگی میکنند که قابل تقدیر است. متاسفانه نرخگذاری برای قیمت نان با وجود آگاهی از مشکلاتی که وجود دارد، خارج از حوزه استان است و فقط 10درصد افزایش داشته است. در شرایط اقتصادی فعلی، قیمت نان ناعادلانه است و باید مورد بازنگری قرار گیرد. همچنین باید در جهت رفع بخشی از مشکلات قشر نانوا، دولت ۴درصد سهم سختی کار کارگران را به بیمه پرداخت کند. به نظر میرسد با توجه به مشکلات در تولید نان، بخش خصوصی در تولید موفقتر از بخش دولتی عمل کرده است.»