شماره ۱۵۵۵ | ۱۳۹۷ سه شنبه ۶ آذر
صفحه را ببند
همه چیز درباره ثبت‌نام کارت سوخت

شهروند| ثبت‌نام کارت سوخت علاوه‌بر مراکز پلیس 10+  به‌صورت اینترنتی انجام شده است. حالا درحالی ‌که تنها یک روز از ثبت‌نام‌ها می‌گذرد، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید که ثبت‌نام اینترنتی موجب صرفه‌جویی330‌میلیارد تومانی در صدور کارت سوخت شده است. به‌جز این، بنا شده است تمامی پوزهایی که به‌صورت متمرکز اتصال نازل را با PSPها برقرار می‌کنند، آپدیت شوند و وقتی کاربر کارت بانکی خود را در پوز جایگاه سوخت می‌کشد، در کیف پول الکترونیکی که توسط شرکت ملی پخش در کارت بانکی او ایجاد شده، میزان تخصیص سوخت شارژ ‌شود.
آذری جهرمی توضیح داده است: «به‌محض این‌که کاربر ثبت‌نام می‌کند، بانک مرکزی به بانک دارنده کارت دستور می‌دهد که کیف الکترونیکی داخل کارت کاربر ایجاد شود. آن کیف پول الکترونیکی توسط شرکت ملی پخش و پالایش شارژ می‌شود و درنهایت وقتی که کاربر کارتش را در پوز می‌کشد، در عمل میزان تخصیص سوخت به او مشخص می‌شود.»
سه روش ثبت‌نام کارت سوخت
اما اگر هنوز برای ثبت‌نام کارت سوخت اقدام نکرده‌اید، بد نیست جزییات ثبت‌نام در این طرح را بدانید. برای ثبت‌نام کارت سوخت باید به سامانه خدمات دولت همراه به نشانی  www.mob.gov.ir  مراجعه کنید. پس از آن به گزینه درخواست کارت سوخت‌المثنی و ثبت اطلاعات وارد شوید و البته یادتان باشد ثبت اطلاعات در این سامانه رایگان است.
به‌جز این، می‌توانید اپلیکیشن خدمات دولت همراه را به‌صورت رایگان دریافت و نصب کنید.
نسخه‌های Android و IOS این اپلیکیشن از چهار منبع قابل دریافت است:
  سامانه خدمات همراه دولت (mob.gov.ir)
  ایران اپس(iranapps.ir)
  کافه بازار (cafebazaar.ir)
  اپ استور (appstore.ir)
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تأکید کرده است که خودروهای نو شماره، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آنها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه کنند. همچنین افرادی که دارای کارت سوخت هستند، نباید برای ثبت‌نام مراجعه کنند و اگر چنین اقدامی انجام دهند، کارت سوخت فعلی آنها منقضی خواهد شد.
برای بازیابی رمز کارت سوخت چه باید کرد؟
بر اساس این گزارش، یکی از سوالات رایج بین مالکانی که دارای کارت سوخت هستند، نحوه بازیابی رمز کارت سوخت است. مدت‌هاست که سوختگیری با کارت سوخت جایگاهدار صورت می‌گیرد و بسیاری از افرادی که دارای کارت سوخت هستند، رمز خود را فراموش کرده‌اند و اکنون که بازگشت کارت سوخت قطعی شده، درباره بازیابی رمز کارت سوخت خود نگران هستند.
زیبا اسماعیلی، سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، درباره نحوه بازیابی رمز کارت سوخت به ایسنا توضیح داد: «درحال حاضر افرادی که کارت سوخت دارند، اما رمز آن را فراموش کرده‌اند، نباید اقدامی انجام دهند. قرار است رمز همه کارت‌ها بازیابی شود و از زمانی که استفاده از کارت سوخت الزامی شد، وقتی مالک خودرو برای نخستین‌بار برای سوختگیری به جایگاه مراجعه و کارت خود را وارد نازل کند، پیامی مبنی بر انتخاب رمز روی صفحه نقش می‌بندد و مالک می‌تواند رمز خود را انتخاب کند.»
چگونه درباره موجودبودن کارت سوخت
در شرکت پست مطلع شویم؟
با توجه به این‌که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تأکید کرده است خودروهای نو شماره، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آنها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه کنند، یکی دیگر از سوالات رایج این روزها در مورد کارت سوخت این است که مالک خودرو چگونه از این‌که کارت سوخت خودرو در شرکت پست است، مطلع شود؟ شنیده‌ها حاکی از آن است که درحال حاضر بیش از ۹۰۰‌هزار کارت سوخت در شرکت پست مانده است، زیرا طی دو تا سه‌سال گذشته زمانی که پست برای ارسال کارت سوخت اقدام کرده، مالک خودرو برای دریافت آن در آدرس مورد نظر حضور نداشته است.
اسماعیلی در این‌باره گفت: «خودروهای نو شماره‌ای که طی دو تا سه‌سال اخیر خریداری شده‌‌اند، حتما دارای کارت سوخت هستند اما ممکن است کارت سوخت آنها در شرکت پست باشد. مخابرات از طریق پیامک به تعدادی از مالکانی که کارت سوخت آنها در شرکت پست است، اطلاع‌رسانی خواهد کرد. اما به‌طورکلی مالکان این خودروها منتظر اطلاعیه‌های بعدی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در این زمینه باشند.»
مالکان خودروهای خارجی، قولنامه‌ای، فاقد کارت سوخت و کارت بانکی چه باید بکنند؟
در این میان افرادی هستند که خودروی آنها خارجی، ورثه‌ای، قولنامه‌ای و... است یا ممکن است نه کارت سوخت داشته باشند، نه کارت بانکی (طبق اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، افرادی که کارت سوخت ندارند، باید یک کارت بانکی با هدف استفاده به‌عنوان کارت سوخت معرفی کنند). این افراد موارد خاص هستند که به گفته اسماعیلی برای دریافت کارت سوخت باید به‌صورت حضوری به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
چه مدارکی برای ثبت‌نام کارت سوخت المثنی لازم است؟
 ۱-  شماره تلفن همراه به نام مالک وسیله نقلیه
۲-  کد ملی و تاریخ تولد متقاضی (با ثبت کد ملی و تاریخ تولد سایر اطلاعات شناسنامه‌ای مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر و شماره شناسنامه به‌صورت خودکار نمایش داده می‌شود.)
۳-  اطلاعات شناسایی وسیله نقلیه (شماره سریال هشت‌رقمی کارت وسیله نقلیه مندرج در ذیل بارکد پشت کارت وسیله نقلیه متقاضی) یا شماره  VIN
۴-  انتخاب یکی از شماره‌های ۱۶ رقمی کارت بانکی متقاضی که به‌صورت خودکار در پنجره ثبت اطلاعات این بخش به نمایش درمی‌آید. (صرفا 6 رقم اول و چهار رقم آخر کارت، به‌عنوان مثال ۶۰۳۷۹۹****۲۲۱۳، نمایش داده می‌شود.)
۵-  پس از ورود اطلاعات، پیامکی از سرشماره MGOV مبنی بر تأیید عملیات ثبت‌نام به اطلاع متقاضی خواهد رسید که تنها به‌منزله پایان مراحل ثبت‌نام خواهد بود.
در انتها تأکید می‌شود متقاضیان درصورت هرگونه مشکل یا دریافت اطلاعات تکمیلی می‌توانند با شماره ۰۹۶۲۷ تماس بگیرند.


تعداد بازدید :  344