شماره ۱۵۶۴ | ۱۳۹۷ شنبه ۱۷ آذر
صفحه را ببند
«شهروند» از جزییات و چگونگی بروز حادثه تروریستی پنجشنبه گزارش می‌دهد
محرمانه چابهار

شهروند| حوادث تروریستی کور توسط فرقه‌های شبه‌نظامی و بنیادگرای مذهبی این بار در چابهار روی داد؛ در ساعت 9:55 صبح روز پنجشنبه 15 آذر، یک عامل انتحاری با یک دستگاه وانت نیسان که مواد منفجره را به همراه داشته، قصد داشته وارد مقر فرماندهی نیروی انتظامی در چابهار شود که با مقاومت محافظان ستاد فرماندهی مجبور می‌شود خودروی انتحاری را در مقابل ورودی ستاد فرماندهی منفجر ‌کند. براساس آن «ستوان دوم داریوش رنجبر» و «سرباز وظیفه ناصر درزاده» به شهادت رسیدند و شمار مجروحان نیز 27 نفر بوده که به بیمارستان امام‌علی(ع) چابهار منتقل شده‌اند. گروه تروریستی «انصار الفرقان» مسئولیت این حادثه را برعهده گرفت.
بندر چابهار
و عامل پشت‌پرده حادثه تروریستی
بعد از حمله تروریستی تحلیل‌هایی منتشر شد مبنی بر این‌که چابهار بندری است که از تحریم‌های آمریکا معاف شده و هدف از حمله، ایجاد ناامنی در این نقطه است. تحلیلگران حوزه اقتصاد سیاسی بر این اعتقادند که «معافیت بندرچابهار از تحریم‌ها و رقابت چین و آمریکا در منطقه» می‌تواند عاملی مهم برای برملاکردن پشت‌پرده این حادثه تلقی شود. طرف آمریکایی به صراحت مشخص کرده که این معافیت صرفا با دو هدف اعطا می‌شود: تکمیل بندر چابهار و راه‌آهن متصل به آن، انتقال میعانات ایران به افغانستان. درباره انتقال میعانات ایران به افغانستان که آمریکا به آن مجوز می‌دهد هم عملا بدون این معافیت همین حالا این صادرات در جریان است و به دلایل جغرافیایی عملا امکان ممانعت از آن وجود ندارد. این مجوزدادن صرفا تلاش برای ایجاد یک خط کنترل‌شده از صادرات میعانات در جوار و رقابت با خط صادراتی موجود را به ذهن متبادر می‌کند که هم دسترسی افغانستان را به میعانات دو چندان کند و هم دستاویزی برای کنترل خرجکرد بخشی از این عوایدِ اکنون موجودِ ایران فراهم می‌کند.
«انصار الفرقان» چه فرقه‌ای است؟
انصار الفرقان یک گروه شبه‌نظامی است که در خاک پاکستان و افغانستان فعالیت می‌کند. این گروهک تروریستی از اتحاد دو گروه تروریستی «انصار ایران» و «فرقان» تشکیل شده است. گروه تروریستی «انصار ایران» یکی از شاخه‌های جدا شده از گروهک «جندالله» پس از اعدام عبدالمالک ریگی است. «محمد شفیع» رهبر این گروه در همان ماه‌های اول آغاز فعالیت در پاکستان به قتل رسید. افراد پراکنده این گروه پس از سرگردانی به گروه فرقان پیوسته و با اتحاد هم گروه «انصار الفرقان» را شکل دادند. رهبر گروه «انصار الفرقان» همان رهبر سابق گروه «فرقان» است که توانست اعضای گروه محمد شفیع را هم تحت رهبری خود دربیاورد. وی بیشتر سال‌های عمر خود را در خارج از کشور گذرانده و سال‌ها با گروه‌های جهادی و تکفیری در کشورهای عربی و به‌خصوص در پاکستان و افغانستان همکاری نزدیکی داشته است. وی همچنین چندین‌ سال نیز عضو گروه القاعده بوده است. رهبر «انصار الفرقان» ارتباط گسترده‌ای با برخی کشورهای عربی داشته و به قدری در این سال‌ها از ایران دور بوده که زبان عربی را بسیار بهتر از زبان فارسی سخن می‌گوید. حادثه انتحاری مسجد امام حسین(ع) چابهار نیز از دیگر عملیات‌های تروریستی این گروه بوده است.


تعداد بازدید :  569