شماره ۱۶۱۲ | ۱۳۹۷ شنبه ۱۳ بهمن
صفحه را ببند
بفرمایید دهنتان را شیرین نکنید
فروش قنادی‌های ایران تقریبا نصف شده است

شهروند| گرانی، مصرف شیرینی و شکلات مردم ایران را تقریبا نصف کرد. علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان تهران این موضوع را اعلام کرده و گفته است: «براساس آمار فعلی ما، به واسطه کاهش توان خرید مردم میزان فروش قنادان در تهران بیش از ۴۰‌درصد کاهش داشته است، البته سرانه مصرف شیرینی در ایران هم چندان پایین نیست و به نظر می‌رسد گرانی‌ها مردم را مجبور به رژیم اجباری مواد قندی کرده است!»
براساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین سرانه مصرف شیرینی و شکر سالانه برای هر فرد 25.5کیلوگرم درکشور است و سازمان بهداشت جهانی، میانگین مصرف جهانی برای هر فرد را 14.5کیلوگرم اعلام کرده است. به این ترتیب ایرانی‌ها چیزی حدود دوبرابر میانگین جهانی شیرنی و شکلات مصرف می‌کنند.  البته گفته می‌شود که سرانه مصرف شیرینی، کیک و شکلات‌های صنعتی در ایران نسبت به کشورهای اروپایی کمتر است. با این وجود ایرانی‌ها جزو یکی از مصرف‌‌کنندگان بزرگ شیرینی و شکلات به حساب می‌آیند.
اتحادیه قنادان: مردم توان خرید شیرینی ندارند
علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان تهران با بیان این‌که همزمان با افزایش قیمت کارتن و مقوا، قیمت شیرینی با احتساب وزن کارتن محاسبه می‌شود، گفت: «براساس آمار فعلی ما، به واسطه کاهش توان خرید مردم میزان فروش قنادان در تهران بیش از ۴۰‌درصد کاهش داشته است.»
او ادامه داد: «برهمین اساس و برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، از چندماه گذشته که قیمت جعبه به تناسب نرخ کاغذ با افزایش 300 تا 400‌درصدی همراه شد، تصمیم به احتساب وزن جعبه با نرخ شیرینی گرفتیم.»
رئیس اتحادیه قنادان تهران با بیان این‌که تا پایان ‌سال به هیچ‌‌وجه افزایش قیمت در توزیع شیرینی نخواهیم داشت، گفت:  «متاسفانه همکاران ما با افزایش قیمت مواد اولیه و حتی برخی کمبودها در این بخش مواجه هستند، به‌طوری که هر کیسه آردی که تا پیش از این در بازار آزاد با قیمت حدود 60 تا 70‌هزار تومان خریداری می‌شد، امروز با قیمت 110‌هزار تومان عرضه می‌شود و همکاران ما در تأمین روغن مایع هم که قیمت آن از 60‌هزار تومان به 120‌هزار تومان رسیده، با مشکل مواجهند.»
بهره‌مند تأکید کرد: «علیرغم افزایش قیمت مواد اولیه و مشکلات همکارانمان در تهیه این اقلام، امکان افزایش قیمت شیرینی به دلیل عدم توان خرید مردم وجود ندارد و درهمین مدت نیز شاهد بسته‌شدن تعداد قابل توجهی از قنادی‌ها به دلیل مشکلات موجود هستیم.»
کاهش مصرف شیرینی‌های صنعتی
علاوه بر سنتی‌ها
از شیرینی‌های سنتی که بگذریم، مصرف شیرینی‌های صنعتی هم در ایران کاهش داشته است. جمشید مغازه‌ای، دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات هم گفته است که در ‌سال حدود یک‌میلیون و 700‌هزار تن شیرینی و شکلات صنعتی در ایران تولید می‌شود و با این وجود ظرفیت 600 تا 700هزار تنی صنایع شیرینی شکلات و بیسکویت درکشور خالی است و امکان تولید بیشتر شیرینی و شکلات وجود دارد.
به گفته او، 2‌میلیون و500هزارتن ظرفیت تولید انواع شیرینی، شکلات، تافی، آدامس و بیسکویت در کشور وجود دارد اما در ‌سال گذشته در بهترین حالت  
توانستیم  حداکثر یک‌میلیون و 700هزارتن تولید داشته باشیم.
مغازه‌ای درباره مصرف شیرینی‌های صنعتی در ایران هم گفته است: «سرانه مصرف شیرینی، شکلات،
کیک، بیسکویت، تافی و آدامس درکشور 21 کیلوگرم در مقایسه با کشورهای اروپایی 30 تا 40درصد کمتر است.


تعداد بازدید :  299