شماره ۱۶۲۰ | ۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۵ بهمن
صفحه را ببند
فلکه اول

کشف راز گوشتی هستی  | امیر مسعود فلاح|   ‏100‌سال بعد، ویکی‌پدیای فارسی مرگ:  ‏درسال 1397 خورشیدی گروهی ازمحققان ایرانی به این نتیجه رسیدند که مصرف گوشت قرمز، عامل ‏اصلی مرگ‌ومیر در کهکشان راه شیری است. احتمالا تعدادی از کشورها هم از این راز ‏بزرگ هستی مطلع بودند منتها ازبس جلب بودند به بقیه کشورها نگفتند تا این‌که درآن‌سال در ایران به ‏برکت افزایش قیمت گوشت، این لکه یخ‌زده ننگ از دامن سفره‌های مردم پاک شد و به‌طور ناگهانی آمار ‏مرگ‌ومیر هم کاهش یافت و محققان ایرانی را به این فکر واداشت که چرا یکهویی دیگر ملت نمی‌میرند. ‏چه اتفاق خاصی افتاده. نشستند مسائل روز را بررسی کردند.  یکی ازمسائل روز تحولات ونزوئلا بود. تنها سرنخ هم  رئیس جمهور نهم بود. ‏ازطریق ایشان به یکی ازبستگان درجه‌یک مرحوم مغفور ه. چ. رسیدند ولی خب چون چندسال ازماجرا ‏می‌گذشت، مورد قابل ملاحظه‌ای به‌حساب نمی‌آمد و درحکم اطلاعات سوخته بود. ازدیگر مسائل روز، ‏پدیده وارونگی هوای تهران بود که آن طورکه برخی دانشمندان آن‌زمان پی بردند، هوای تهران چون با ‏شورای شهر و شهردار آن‌وقت تهران خیلی حال کرده، آن‌سال مرام گذاشته و کله‌معلق نزده یا به همان ‏بیان ساینتیفیک «وارونه» نشده بود. اما این مورد محدود به تهران بود و از دستور خارج شد. دیگر، فتف ‏و سفت و امثال اینها بودند که ظاهرا درگروه بیماری‌ها بودند و برای همین شماری مسئولان آن‌موقع، با شیوع آنها در کشور به‌شدت مخالفت کردند. ماند گوشت که ظاهرا ازقدیم، همه ‏دنبال آن بودند و این مهم در ادبیات عامه هم بازتاب گسترده‌ای یافته. اولش ‏محققان فکر کردند ایستادن به‌مدت چندساعت در روز و چندروز درهفته در صف گوشت، باعث ‏ورزیده‌شدن پاهای مردم شده و از آن‌جا که پا مغز دوم آدم است و مغز، فرمانروای بدن است، پس ‏مرگ‌ومیر کم شده. بعد دیدند نه، اتفاقا آنها که هفت صفِ گوشت را رد می‌کنند و به مرحله آخر می‌رسند، ‏هنوز دارند می‌میرند و بقیه‌ که دستشان به گوشت نرسیده‌ نمی‌میرند. این شد که راز گوشتی ‏هستی کشف شد و انسان توانست برمرگ غلبه کند. ‏

 


تعداد بازدید :  349