ایسنا| پزشکان در بررسیهای جدید خود به تأثیر مصرف نوشابههای رژیمیِ حاوی شیرین کنندههای مصنوعی بر افزایش خطر سکته مغزی و حمله قلبی تأکید کردند. بررسیها نشان میدهد مصرف روزانه دو نوبت یا بیشتر از نوشابههای حاوی شیرین کنندههای مصنوعی خطر سکته مغزی، حمله قلبی و مرگ زودهنگام را در زنان بالای ۵۰سال افزایش میدهد. همچنین در مطالعات فوق این خطر در زنانی که سابقه ابتلا به بیماری قلبی یا دیابت نداشتند و نیز در زنان چاق یا زنان آمریکایی آفریقایی تبار بیشتر بوده است. متخصصان در بررسیهای پیشین خود هم بر ارتباط بین مصرف نوشابههای رژیمی و خطر ابتلا به سکته مغزی، زوال عقل، دیابت نوع دو، چاقی و سندرم متابولیک که به بیماری قلبی و دیابت منجر میشود، تأکید کرده بودند. به گزارش شبکه خبری سیانان، متخصصان همچنین با در نظر گرفتن فاکتورهای سبک زندگی دریافتند زنانی که روزانه دو یا چند بار از نوشیدنیهای حاوی شیرینکننده مصنوعی مصرف میکنند ۳۱ درصد بیشتر در معرض سکته مغزی ناشی از لختگی خون، ۲۹درصد در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند.