شماره ۱۷۰۷ | ۱۳۹۸ شنبه ۱۱ خرداد
صفحه را ببند
ماه‌ رمضان از نگاه زنده‌یاد حجت‌الاسلام محمد خرسند، امام‌جمعه ‌کازرون
دل‌ها را صاف کنیم

شهروند| متولد ‌سال 1346 بود، در دوران دفاع مقدس  به صورت متناوب در جبهه حضور داشت و پس از چندبار مجروحیت به درجه جانبازی نایل شد. این چند جمله کوتاه بخشی از اطلاعاتی است که در مورد حجت‌الاسلام محمد خرسند، امام‌جمعه ‌کازرون در رسانه‌ها منتشر شده است. او‌ پس از برگزاری مراسم احیای شب بیست‌وسوم ماه مبارک رمضان هنگام بازگشت مورد سوء قصد افراد ناشناس قرار گرفت و به دلیل عمق جراحت در ناحیه شکم در بیمارستان کازرون جان باخت. این روحانی مردمدار در  مهر‌ سال ۱۳۶۴ وارد حوزه علمیه کازرون شد؛ دروس سطح را در حوزه علمیه کازرون گذراند و پس از آن ۸‌ سال در دروس خارج فقه حوزه علمیه قم شرکت کرد و در این مدت از محضر حضرات آیات مکارم شیرازی، فاضل لنکرانی و نوری‌همدانی بهره برد. حجت‌الاسلام خرسند از ‌سال ۸۶ به‌ عنوان دومین امام‎جمعه کازرون معرفی شد و در این مدت همواره دغدغه توسعه شهرستان، رفع مشکلات مردم و ارتقای دینی شهرستان را داشت. «شهروند» در ادامه به بازخوانی برخی از خطبه‌های زنده‌یاد حجت‌الاسلام محمد خرسند پیرامون ماه مبارک رمضان پرداخته است.

فرصتی برای اخوت
او یکی از برکات ماه رمضان را ضیافت‌های افطاری دانسته که زمینه‌ای برای اخوت بیشتر است. دهه آخر ماه رمضان دهه ویژه‌ای است. لذا قدر این فرصت باقیمانده را بدانیم؛ چرا که در حال از دست رفتن است.
دل‌های‌مان را صاف کنیم
دل‌های‌مان را صاف کنیم تا دعای‌مان در شب قدر به اجابت برسد که اگر در آن کینه باشد، دعای شب قدر به اجابت نمی‌رسد. باید با هم صمیمی باشیم. اگر احتیاج به حکمیت بود هم بزرگان نظر بدهند. درنهایت این دعا را می‌کنیم که اللهم اصلح کل فاسد من امور المسلمین. ما همه در یک کشوریم و تحت زعامت یک دین هستیم و وقتی که ما را در قبر می‌گذارند، نمی‌گویند که اهل کدام شهر هستید. سعی کنیم به حرمت این ماه مبارک رمضان دل‌های‌مان را به هم نزدیک کنیم و ان‌شاءالله آرامش را به شهر و منطقه‌مان هدیه کنیم.
میهمانان خدا
 مساجد باید در این ایام غبارروبی و برای حضور میهمانان خدا مهیا شود. لذا هیأت امنای مساجد و ائمه محترم جماعات به این مسأله توجه داشته باشند. البته در برخی مساجد ما متاسفانه مدیریت مناسبی حکمفرما نیست که در ماه مبارک رمضان هیأتی را جهت بازرسی به مساجد تشکیل خواهیم داد تا مساجد هر چه بهتر در این ماه میهمانی خدا فعالیت داشته باشند.
فکر محرومان
قدر ماه رمضان و برکات الهی در این ماه را بدانیم. معلوم نیست این فرصت حتی تا آخر ماه رمضان برای ما ماندگار باشد؛ پس تا می‌توانیم در راه کسب تقوا و فضایل اخلاقی و تمسک به معصومان (ع) بهره‌برداری بیشتر داشته و به فکر محرومان و مستمندان باشیم. یکی از سنت‌های ماه رمضان کمک به مستمندان است، هفته کرامت از روز ولادت امام حسن مجتبی(ع) آغاز می‌شود که لازم است نسبت به فقرا و محرومان توجه ویژه‌تری داشته باشیم. همچنین برای زندانیانی که به خاطر بدهی ناچیز مالی در زندان هستند، مراسم گلریزان برگزار می‌شود که شایسته است همه کمک کنند تا با آزادی یک زندانی با جرایم مالی یک خانواده را نجات ‌
دهیم.
حفظ حرمت ماه رمضان
 ما باید حفظ حرمت ماه رمضان را وظیفه خود دانسته و با خودداری از تظاهر به روزه‌خواری و فسق و فجور در انجام امور خیر به‌ویژه رسیدگی به فقرا و محرومان کوشش کنیم. ضرورت ندارد تمام رستوران‌ها و مغازه‌های طبخ غذا در ماه رمضان باز باشد و آنها که ضرورت دارد با رعایت استتار و حدود شرعی این کار انجام شود. مسافران نیز باید رعایت کنند و در ملأعام اقدام به روزه‌خواری
 نکنند.
زمامدار نباید اهل تجمل، اسراف و دنیاطلبی باشد
امام‌علی(ع) در عین عظمت هم غریب و هم ناشناخته است. علی(ع) مظلوم بود؛ چرا که اولویتش اسلام بود، زیرا در اجرای حکم الهی رودربایستی نداشت و چون به دنبال اجرای عدالت و بازپس‌گیری حقوق مظلومان و محرومان بود. مظلومیت علی به این دلیل بود که برایش تفاوتی نمی‌کرد مفسده از سوی چه کسی رخ داده است. مظلوم بود چون تمام دغدغه‌اش عدالت به معنای حقیقی بود. ازجمله درس‌های حکومت آن حضرت پرهیز از پیمان‌شکنی و دوری از فریبکاری و خیانتکاری است. متاسفانه این‌گونه خصلت‌های ناپسند در بین برخی حکام بسیار متداول است که رسیدن به هدف وسیله را توجیه می‌کند اما امیرالمومنین(ع) تا جایی که توانست با این سنت‌های غلط مبارزه کرد. زمامدار نباید اهل تجمل، اسراف و دنیاطلبی باشد؛ امیرالمومنین(ع) این‌گونه نبود و زندگی‌اش مطابق با قشر فقیر جامعه بود. عدالت امیرالمومنین(ع) از دیگر خصلت حکومت‌داری ایشان بود که باعث شد دشمنان فراوانی برای ایشان به وجود بیاید که از آن جمله طلحه و زبیر بودند.

 


تعداد بازدید :  555