ایسنا| برخی از مطالعات انجام گرفته روی انسان نشان میدهد که کاتچینهای موجود در چای با کاهش خطر سکته مغزی در ارتباط بوده و خطر بروز برخی بیماریهای قلبی را نیز کاهش میدهند. مصرف چای سبز بر قلب و عروق تأثیرات مفیدی دارد و بهعلاوه ممکن است خواص آنتیاکسیدانی، ضدفشارخون بالا، ضد التهاب، ضد تکثیر سلولی، ضد ایجاد لختههای خونی و کاهنده چربی هم داشته باشد. اینها را مهدی ابراهیمی، عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی اعلام میکند و در توضیح بیشتر میگوید: «چای نوشیدنی است که از برگهای تخمیرشده گیاه چای تهیه میشود. برگ چای با توجه به میزان تخمیری که روی آن صورت میگیرد، به رنگهای مختلفی مانند چای سبز (بدون تخمیر)، قرمز (به مقدار بسیار کمی تخمیر شده)، اولانگ (در حد متوسطی تخمیر شده) و چای سیاه (کاملا تخمیرشده) عرضه میشود.» او ادامه میدهد: «تمامی انواع چای حاوی کافیین هستند که بهطور سنتی برای استفاده از تأثیرات ملایمی که بر تحریک سیستم عصبی مرکزی دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.»