روزنامه گاردین در گزارشی اعلام کرده است تا سال 2040، بیش از 60درصد گوشت مصرفی مردم جهان نه توسط ذبح دام بلکه در آزمایشگاه تولید خواهد شد. گفته میشود این گوشت آزمایشگاهی از مواد گیاهی ساخته میشود، اما مزهاش دقیقا شبیه مزه گوشت واقعی است. گاردین به نتایج تحقیقات بنیادی به نام ایتی کرنی استناد کرده است. این بنیاد اعلام کرده که مصرف گوشت حیوانی طبیعی آثار بسیار مخربی بر تغییرات آب و هوایی میگذارد و دامداری صنعتی باید دیر یا زود از میان برود. این شرکت اعلام کرده است دیر یا زود جهان به این نتیجه خواهد رسید که باید از مصرف گوشت حیوانی دست کشیده و به غذاهای گیاهی روی آورد. صنعت دامداری گوشتی در جهان گردش مالی سالانهای برابر با یک تریلیون دلار دارد. اما تغییرات آب و هوایی موجب شده این صنعت با مشکلات عدیده مواجه شده و نتواند مواد اولیه مورد نیاز خود را برای پرورش حیوانات گوشتی تأمین کند. هم اکنون نیز شرکتهایی نظیر Beyond Meat، Impossible Food و Just Food از ترکیبات غیرگوشتی برای تولید همبرگر، تخممرغ، نیمرو و دیگر محصولات استفاده میکنند. گفته میشود درحال حاضر به میزان یکمیلیارد دلار بر روی این نوع از صنایع سرمایهگذاری شده است. برخی دیگر از کمپانیهای تولید مواد غذایی نیز روند ساخت گوشت در آزمایشگاه را با استفاده از سلولهای گوشتی آغاز کردهاند. براین اساس دیگر برای تولید گوشت نیاز به ذبح حیوانات اهلی نیست. البته هنوز چنین محصولاتی مشتری زیادی ندارند. بنیاد ایتی کرنی اعلام کرده است چرخش ذائقه غذایی مردم جهان به سمت گیاهخواری امری اجتناب ناپذیر است. آگاهی تدریجی مردم جهان نسبت به تغییرات آب و هوایی و حقوق حیوانات درنهایت موجب خواهد شد شاهد تغییر عمدهای در ذائقه و رژیم غذایی مردم جهان باشیم. در این میان اما دوستداران گوشت نیز چیزی از دست نخواهند داد و کمپانیهای مواد غذایی تلاش میکنند با تحقیقات آزمایشگاهی نیاز این دسته از افراد را نیز تأمین کنند. نیازی که دیگر با هزینه کردن از محیطزیست و گرفتن جان حیوانات تأمین
نخواهد شد.