شماره ۱۷۷۳ | ۱۳۹۸ شنبه ۲ شهريور
صفحه را ببند
خوردن غذاهای فاسد از معمول‌ترین عوامل مسمومیت است که ممکن است کشنده باشد
راه و روش نگهداری از گوشت، خامه، شیر و تخم مرغ

معمولا وقتی صحبت از مسمومیت می‌شود به یاد کنسروهای تاریخ‌گذشته و غذاهای فاسد می‌افتیم. مسمومیت غذایی یکی از معمول‌ترین مسمومیت‌هاست که معمولا ظرف ۲۴ ساعت برطرف مي‌شود، ولی بعضي وقت‌ها هم می‌تواند كشنده باشد. نشانه‌های این نوع مسمومیت بی‌حالی، اسهال، سرگیجه، استفراغ و تب است و برای پیشگیری از آن باید مواد غذایی را از جاهای مطمئن تهیه و در نگهداریشان دقت کنیم. بیشتر مسمومیت‌های غذایی در اثر مصرف نادرست این غذاها به وجود می‌آید:  
  گوشت فاسد: عامل بیشتر مسمومیت‌های غذایی گوشت فاسد است. گوشت در هوای معمولی و گرم فاسد می‌شود. به علاوه نباید گوشتی را که در معرض هوای آزاد بوده و با مگس و حشرات دیگر تماس داشته را مصرف کرد. گوشت فاسد رنگ و بوی نامطبوع دارد.
  خامه و شیرینی‌های خامه‌دار:  مسمومیت با خامه و مواد خامه‌دار هم زیاد اتفاق می‌افتد. در صورت امکان باید از خامه پاستوریزه شده استفاده کنیم و آن را مدت زیادی نگهداری نکنیم.
  تخم مرغ:  نشانه کهنگی تخم‌مرغ متعفن شدن آن است. باکتری‌ها روی سالادهای مخلوط با تخم‌مرغ هم رشد می‌کنند و بیشتر مسمومیت‌هایی که با خوردن بستنی ایجاد می‌شود، ناشی از تخم‌مرغ و خامه است.
   شیر:  شیر محیط مناسبی برای رشد میکروب است. شیر ممکن است از حیوان بیمار دوشیده شود یا موقع دوشیدن و حمل‌ونقل، آلوده و فاسد شده باشد. اگر شیر فاسد را بجوشانیم به صورت ژله در می‌آید یا به اصطلاح بریده می‌شود.

 


تعداد بازدید :  157