شماره ۱۸۶۰ | ۱۳۹۸ شنبه ۲۳ آذر
صفحه را ببند
قصه جیب‌بری‌های میلیاردی مادربزرگ، مادر و نوه

شهروند| سه زن جیب‌بر حرفه‌ای که از مسافران خطوط اتوبوس بی‌آرتی 18میلیاد ریال جیب‌بری کرده بودند، از سوی پلیس دستگیر شدند.
در پی شکایت‌های مردمی مبنی بر سرقت اموال‌شان در خطوط اتوبوسرانی بی‌آرتی و پایش‌های اطلاعاتی توسط کارآگاهان اداره 17 پلیس آگاهی مشخص شد که سارقان سه زن جیب‌بر حرفه‌ای هستند که در خطوط اتوبوس‌های بی‌آرتی مولوی، خاوران اموال مسافران را سرقت می‌کنند.
اکیپی از کارآگاهان این اداره مراقبت‌های ویژه در این محدوده را برعهده گرفتند و با شناسایی چهره این سارقان، موفق شدند مخفیگاه آنان را در محدوده اتابک شناسایی کنند.
در زمان دستگیری متهمان تعدادی از مردان خانواده هر سه سارق از دستورهای پلیسی تمرد و قصد مقاومت و مداخله را داشتند که پس از مهار و کنترل عملیات، هر سه سارق به نام‌های مریم 45ساله، مهری 30ساله و نسا 60ساله دستگیر و به اداره هفدهم منتقل شدند.
در بررسی سوابق موجود در پلیس آگاهی نشان می‌دهد مهری در ‌سال 91 هم توسط کارآگاهان اداره هفدهم دستگیر و روانه زندان شده و پس از تحمل 4سال حبس در‌ سال 95 آزاد شده است. مریم که مادر مهری است، در ‌سال 91 به همراه دخترش دستگیر و کمی زودتر از مهری از زندان آزاد می‌شود. سومین متهم به نام نسا 60ساله از زنان جیب‌بر با سابقه پایتخت بوده که دختر و نوه‌اش را نیز از ابتدا برای جیب‌بری آموزش داده و در طی این سال‌ها، این سه زن در قالب یک کسب‌وکار خانوادگی به جیب‌بری از شهروندان مشغول هستند.
مهری در اعترافات خود به پلیس آگاهی گفت: «به موادمخدر شیشه اعتیاد دارم و روزی 100هزارتومان برای خرید مواد نیاز دارم. یک فرزند 9ساله دارم که به علت شرایط نابسامان زندگی من و پدرش هنوز به مدرسه نرفته است. همسرم نیز در کمپ به سر می‌برد. پدرم از متهمان اداره هفدهم بوده و چند‌سال پیش فوت کرده است. از وقتی چشم باز کردم، مردان خانواده در خانه می‌ماندند و موادمخدر مصرف می‌کردند و ما زن‌ها از راه سرقت و جیب‌بری خرج زندگی‌مان را تأمین می‌کردیم. جیب‌بری را از مادرم یاد گرفتم و او هم از مادرش نسا یاد گرفته است. تمام زندگی من یا در زندان سپری شده یا با دزدی از مردم، بقیه اعضای خانواده‌ام هم همین‌طور هستند. روی دست‌های من پر از آثار خودزنی است که در نوجوانی
 انجام داده‌ام.»
مریم هم گفت: «شیوه و شگرد ما به این صورت بود که چندنفری سوار اتوبوس می‌شدیم و سوژه‌های خود را از بین زن‌هایی که دستشان بند بود، مثلا بچه بغل‌شان بود یا خرید داشتند یا با گوشی خود صحبت کرده بودند یا گوشی آنها از گوشه کیف‌شان پیدا بود، انتخاب می‌کردیم و یکی از ما گوشی را می‌دزدید و بعد به نفر بعدی می‌داد و اگر در این میان کسی متوجه جیب‌بری می‌شد، ما برای کمک به مالباخته نزدیک می‌شدیم و مشغول همدردی و رفتارهای نمایشی می‌شدیم تا نفر اصلی فرصت فرار داشته باشد و اگر مالباخته با همدست‌مان درگیر می‌شد، چنان نزاع و درگیری و ضرب و شتمی راه می‌انداختیم که شاکی را از درگیری با همدست‌مان پشیمان می‌کردیم.»
مأموران در بازرسی از خانه متهمان 6 عدد گوشی کشف کردند که  کارشناسان ارزش ریالی گوشی‌ها و سایر اموال سرقت‌شده توسط متهمان را بالغ بر یک‌میلیارد و 800‌میلیون تومان برآورد کرده‌اند.
البته کل این هزینه به جیب آنها نرفته، چون این افراد برای تأمین هزینه موادمخدر گاهی یک گوشی 17میلیونی را به مبلغ 600هزارتومان در کنار خیابان می‌فروشند.
معاون مبارزه با سرقت‌های خاص پلیس آگاهی پایتخت با اعلام این خبر گفت: «متهمان با دستور مقام قضائی به منظور شناسایی شاکیان و تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره هفدهم پلیس آگاهی پایتخت قرار گرفتند.»


تعداد بازدید :  257