شماره ۱۸۹۱ | ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۹ دي
صفحه را ببند
تیم‌های بسکتبال با ویلچر و فوتبال نابینایان خط خوردند
سیاست کوچک‌سازی در پارالمپیک توکیو
سرپرست کاروان ایران به «شهروند» می‌گوید با 40 یا 120 ورزشکار، ایران نهایتا 30 مدال می‌گیرد

[شهروند] در روزهایی که کمیته ملی المپیک با حمایت از ورزشکاران و فدراسیون‌ها شدیدا به دنبال افزایش تعداد سهمیه‌های ایران در المپیک 2020 است، کمیته ملی پارالمپیک با سیاستی کاملا متفاوت حتی ورزشکارانی که دارای سهمیه حضور در پارالمپیک 2020 هستند را از کاروان حذف می‌کند. این سیاست پارالمپیکی وقتی به گوش برخی از ورزشکاران و تیم‌های حذف‌شده رسیده، با اعتراض شدید آنها مواجه شده و حتی کار تا جایی پیش رفته که برای حمایت از اعضای تیم‌ملی بسکتبال با ویلچر و فوتبال نابینایان کمپین تشکیل شده است.

حذف بسکتبال و فوتبال از پارالمپیک
از مدت‌ها قبل کمیته ملی پارالمپیک از سیاست خود برای صرفه‌جویی در اعزام به توکیو خبر داده بود و با ارایه طرحی، یک چارچوب برای اعزام ورزشکاران به پارالمپیک 2020 مشخص کرد. بر این اساس دارندگان مدال طلا، نقره و برنز جهان و طلای آسیا درصورت کسب سهمیه در فهرست اعزامی کاروان ایران قرار می‌گیرند. براساس چنین معیاری، از 73 سهمیه کسب‌شده ایران برای پارالمپیک، 34 سهمیه توسط کمیته پارالمپیک ایران حذف شده است. در این میان علاوه بر ورزشکارانی در رشته‌های دوومیدانی، تیروکمان، شنا، وزنه‌برداری و تیراندازی، تیم‌های بسکتبال با ویلچر و فوتبال نابینایان هم جزو سهمیه‌های حذف پارالمپیکی ایران به حساب می‌آیند.

کمپین اعتراضی به حامد حدادی هم رسید
بعد از انتشار خبر لغو اعزام تیم‌های فوتبال نابینایان و بسکتبال با ویلچر، در فضای مجازی کمپین‌هایی برای حمایت از این دو تیم تشکیل شد. حتی کار به جایی رسید که حامد حدادی، ستاره بسکتبال ایران به حمایت از اعضای تیم بسکتبال با ویلچر پرداخت. این تیم که به مدال برنز رقابت‌های قهرمانی آسیا و اقیانوسیه رسید، از نظر حدادی می‌توانست در پارالمپیک هم مدال‌آور شود. از سوی دیگر فلفلی، سرمربی تیم فوتبال پنج‌نفره نابینایان که نایب‌قهرمان المپیک ریو شده، شدیدا به این تصمیم اعتراض کرد: «از هر زاویه‌ای به این تصمیم نگاه می‌کنم، منطقی برای آن پیدا نمی‌کنم. این تصمیم نه کارشناسی است و نه فنی. می‌گویند چون قهرمان نشدید، اعزام نمی‌شوید. من نمی‌دانم این چه سیاستی است که دنبال می‌شود؛ آن‌هم وقتی رشته‌ها و مُدل رقابت‌ها و نتیجه‌گیری در آنها هیچ شباهتی با هم ندارد.»

رضایی: در این یک‌سال معیارهای ما را ندیدند؟
هادی رضایی، سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک 2020 در واکنش به اعتراض‌های صورت‌گرفته توسط اعضای تیم‌های بسکتبال با ویلچر و فوتبال پنج‌نفره به «شهروند» می‌گوید: «ما یک‌سال است که این چارچوب را تعیین کردیم و اتفاق جدیدی رخ نداده است. اعضای همه تیم‌ها و مسئولان فدراسیون‌ها هم از این موضوع باخبر بودند. این تصمیم توسط ستاد بازی‌های پارالمپیک توکیو اتخاذ شده و تحت‌تأثیر فشار یا ایجاد کمپین تغییری نخواهد کرد. ما بارها در این یک‌سال توضیح دادیم و اعلام کردیم که چه ورزشکاران و تیم‌هایی در فهرست نفرات اعزامی قرار می‌گیرند. این دو تیم هم با توجه به اینکه قهرمان آسیا نیستند، در گروه اعزامی نمی‌گنجند.»
او در پاسخ به این سوال که بهتر نبود برای رشته‌های تیمی نباید سیاست جداگانه‌ای درنظر گرفته می‌شد، می‌افزاید: «چرا باید برای تیم‌ها استثنا قایل شویم؟ برای ما رشته تیمی یا انفرادی تفاوتی ندارد. الان می‌دانیم که تیم والیبال نشسته زنان به مسابقات کسب سهمیه اعزام نشده، چون می‌داند اگر سهمیه هم بگیرد، اعزام نمی‌شود. چطور دوستان در رشته‌های دیگر خبر از چارچوب‌ها نداشتند؟ ما سیاست کیفی را در نظر داریم و معتقدیم اگر 40 ورزشکار اعزام 27 تا 30 مدال می‌گیریم و اگر 120 ورزشکار هم اعزام کنیم، همین تعداد مدال را به دست می‌آوریم.»
رضایی در پایان می‌گوید: «این دوستان از‌ سال قبل چرا اعتراض نکردند؟ شخصا بارها این معیارها را برای اعزام توضیح دادم. البته پاسخ سوالم را خودم می‌دانم، چون آن‌موقع فکر می‌کردند می‌توانند در سطح آسیا قهرمان شوند. نمی‌دانم چطور برخی می‌گویند این تصمیم‌ها شتاب‌زده است. ما از آذرماه ‌سال 97 و بعد از اینکه از بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا برگشتیم، این تصمیم را اعلام کردیم و روی سایت گذاشتیم. ما به کمپین، هشتگ یا استوری فلان بازیکن کاری نداریم. روی سیاستی که اتخاذ کردیم، هستیم. البته روز دوشنبه هیأت اجرایی جلسه خواهد داشت و من این موضوع را مطرح می‌کنم. اگر دوستان رأی به تغییر دادند، شاید چارچوب‌های خود را برای اعزام تغییر دهیم، اما اینکه بخواهیم برای یک تیم خاص ارفاقی قایل شویم، اصلا درست نیست.»


تعداد بازدید :  303