شماره ۱۹۰۶ | ۱۳۹۸ شنبه ۱۹ بهمن
صفحه را ببند
گزارش روز

عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های غیر دولتی محیط ‌زیست گیلان در گفت‌وگو با «شهروند»: جنگل‌های «شفت» و «سیاهکل» همچنان درگیر آتش
[شهروند] چهل‌ویک هکتار از جنگل‌های استان گیلان در روزهای اخیر و بر اثر وزش باد گرم دچار حریق شده ‌است. تالش، سیاهکل، رضوانشهر، ماسال، آستارا، رودبار، فومن و رشت ازجمله شهرستان‌هایی هستند که با آتش‌سوزی جنگل مواجه شده‌اند. محسن‌ یوسف‌پور، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در این‌باره به تسنیم گفته شانزده‌ونیم هکتار از جنگل‌های شهرستان تالش، بیش از 6 هکتار از جنگل‌های سیاهکل، 4 هکتار از جنگل‌های رضوانشهر، 6‌هزار متر مربع از جنگل‌های آستارا، 3‌هزار متر مربع از جنگل‌های رودبار، یک‌ونیم هکتار از جنگل‌های فومن، یک‌‌هزار متر مربع از جنگل‌های ماسال و 5‌هزار متر مربع از جنگل‌های شهرستان رشت دچار آتش‌سوزی شده است. این نخستین آتش‌سوزی جنگل‌های گیلان در زمستان امسال نبوده است. ماه گذشته هم جنگل‌های شهرستان‌های رودبار، آستارا، تالش، شفت، ماسال، رشت، لاهیجان، لنگرود، سیاهکل و فومن به دلیل باد گرم طعمه حریق شد و بخشی از آنها از دست رفت.
 روز گذشته، یوسف‌پور از خاموش‌شدن آتش‌ جنگل‌های گیلان خبر داد. خبری که ماهان مهرو، فعال محیط ‌زیست و عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های غیر دولتی محیط ‌زیست گیلان آن را نادرست می‌داند و به «شهروند» می‌گوید تا صبح روز گذشته که پیگیر آتش‌سوزی منطقه بوده به‌صورت لکه‌ای همچنان برخی از مناطق شفت و سیاهکل می‌سوخت: «به هیچ عنوان تجهیزات منابع طبیعی و سازمان جنگل‌ها برای مقابله مناسب نیست. هنوز هم با بیل آتش‌ را مهار می‌کنند و این در حالی است که ما در کشورمان جنگل‌های مهم و باارزش هیرکانی و زاگرس را داریم.»  
او همچنین می‌گوید سازمان جنگل‌ها برای ایجاد ارتباط با جوامع محلی نتوانسته است به خوبی عمل کند و به همین دلیل هم مشکلات فراوانی ایجاد کرده است: «در سالیان گذشته سازمان جنگل‌ها مرز جنگل‌ها را به دقت مشخص نکرده است. به این ترتیب بسیاری از آتش‌سوزی‌ها به این دلیل است که جامعه محلی می‌خواهد زمین خود را افزایش دهد، در نتیجه منطقه‌ جنگلی را آتش می‌زند و چون حد جنگل مشخص نیست بعد از آتش‌سوزی امکان گرفتن بخشی از آن به راحتی فراهم می‌شود»
 به گفته مهرو، در بعضی از مناطق، بومیان به دقت از جنگل محافظت می‌کنند، اما این مورد گسترده نیست. از سوی دیگر، سازمان جنگل‌ها هم سیاست همراه کردن جامعه محلی را نداشته و در عمل قدمی برای آموزش بومیان برنداشته و از کمک سمن‌ها بهره‌ای نبرده است؛ در این میان بی‌احتیاطی گردشگران هم مزید بر علت بوده است: «نیروهای گشت جنگل‌بانی کم‌تعدادند و امکانات و تجهیزات هم اندک است. در نتیجه وقتی اتفاقی می‌افتد دستگیری مرتکبان ممکن نیست و این در حالی است که سازمان جنگل‌ها با سیاستی نادرست تعدادی از ساکنان اصیل جنگل را از آنجا بیرون کرد. حالا جنگل خالی از ساکنان اصیلش است و در نتیجه به راحتی دچار مشکلاتی مانند قاچاق چوب یا آتش‌سوزی می‌شود.»
این فعال منطقه معتقد است باید برای حفاظت از مناطق جنگلی تجهیزات را افزایش و به مناطق بالگرد داد، نیروی انسانی را زیاد و در عین حال فرهنگ‌سازی کرد؛ مواردی که در کنار یکدیگر اتفاقاتی از این دست را کاهش می‌دهد.


خانواده‌های دارای چندقلو تا ۵۰۰هزار تومان کمک معیشتی می‌گیرند
[شهروند]  رئیس سازمان بهزیستی کشور از پرداخت کمک معیشتی تا 500‌هزار تومان به خانواده‌های دارای چند قلو خبر داد و گفت: «از این به بعد به تمام خانواده‌های دارای سه قلو به بالا به صورت ماهانه کمک‌هزینه معیشتی ۴۰۰ تا ۵۰۰‌هزار تومان پرداخت می‌شود.»
به گزارش ایرنا، وحید قبادی‌دانا ادامه داد: «این طرح برای خانواده‌های سه‌قلو به بالا برنامه‌ریزی شده است  اما به خانواده‌هایی نیز که فرزند دوقلو و مشکل معیشت دارند به صورت موردی پرداخت می‌شود.» به گفته او، کمک‌هزینه از ابتدای تولد تا ۶ سالگی پرداخت می‌شود.


تعداد بازدید :  329