شماره ۱۹۱۵ | ۱۳۹۸ چهارشنبه ۳۰ بهمن
صفحه را ببند
بر اساس اطلاعات سازمان پزشکی‌قانونی پرونده‌های خطای پزشکی نسبت به پارسال 8‌درصد رشد داشته است
7‌هزار و 349 پرونده خطای پزشکی در 9 ماه
دندانپزشکی، زنان و زایمان و جراحی‌ عمومی بیشترین موارد شکایت را به خود اختصاص می‌دهند

[شهروند] بررسی پرونده‌هایی که در دو ‌سال گذشته در پزشکی‌قانونی تشکیل شده است، حکایت از افزایش 8‌درصدی خطای پزشکی در کشور دارد. براساس اعلام سازمان پزشکی‌قانونی در 9 ماه امسال 7هزار و 349 پرونده قصور پزشکی به کمیسیون‌های پزشکی این سازمان ارجاع شده‌اند، درحالی‌که در مدت مشابه‌ سال قبل 6‌هزار و 805 مورد پرونده با این موضوع تشکیل شده بود که نشان می‌دهد میزان پرونده‌های خطای پزشکی که در پزشکی‌قانونی تشکیل شده، نسبت به مدت مشابه‌ سال قبل 8‌درصد رشد داشته است. به گفته رئیس سازمان پزشکی‌قانونی در 9 ماه امسال از میان پرونده‌های تشکیل‌شده، 3‌هزار و 876 مورد تبرئه و 3‌هزار و 473 مورد محکوم شدند. بررسی‌ جزئیات این آمارها نشان می‌دهد میزان محکومیت‌ها در مقایسه با ‌سال قبل رشد 11‌درصدی داشته است. عباس مسجدی‌آرانی که صبح دیروز برای افتتاح ساختمان کمیسیون مرکزی پزشکی‌قانونی رفته بود، این آمار را اعلام کرد. به گفته او نه‌تنها در بخش قصور پزشکی که به‌طور کلی، تعداد پرونده‌هایی که به کمیسیون‌های مرکزی پزشکی‌قانونی در 9 ماه گذشته ارجاع‌شده، بالا رفته است: «در این مدت 22‌هزار و 598 پرونده در کمیسیون‌ها به نتیجه رسید که شامل پرونده‌های خطای پزشکی، پزشکی‌قانونی و روانپزشکی قانونی بود، این آمار در مدت مشابه ‌سال قبل 21‌هزار و 524 مورد بود که حکایت از رشد 5‌درصدی دارد.»

بیشترین شکایت‌ها از دندانپزشکان
و متخصصان زنان و زایمان
در‌ سال 97 یک‌هزار و 475 مورد پرونده با موضوع خطای پزشکی در سازمان پزشکی‌قانونی تشکیل شد، از این تعداد بیشترین آمار خطای پزشکی با 238 مورد مربوط به استان تهران بود و بعد از تهران استان فارس با 32 پرونده قرار گرفت. در پرونده‌های ‌سال گذشته رشته دندانپزشکی با 579 مورد بالاترین میزان شکایت‌ها در این بخش را به خود اختصاص داده بود که 370 مورد آن به محکومیت انجامید و 209 مورد آن تبرئه شد. پس از دندانپزشکی بیشترین میزان شکایت‌ها مربوط به جراحی زنان و زایمان با 454مورد، جراحی عمومی با مورد396، جراحی ارتوپدی با 290مورد و پزشکان عمومی با 261 مورد بود.
متخصصان می‌گویند یکی از دلایل بالابودن آمار خطای پزشکی در رشته زنان و زایمان به دلیل زیادبودن میزان مراجعات است. در بخش دندانپزشکی هم یکی از دلایل بالابودن هزینه‌هاست، یعنی زمانی که اقدامی به درستی انجام نشود، بیمار برای جبران هزینه پرداختی اقدام به شکایت می‌کند. گفته می‌شود تجویز اشتباه دارو، بی‌تجربگی، تعهد نداشتن به شغل، پایین‌بودن کیفیت وسایلی که پزشک از آن استفاده می‌کند، همکاری با افرادی که تخصص کافی ندارند و پایین‌بودن سرعت عمل تیم پزشکی هنگام عمل جراحی می‌تواند جزو مصادیق خطاهای پزشکی باشد.
پیش از این بابک سلحشور، مدیرکل امور کمیسیون‌های سازمان پزشکی‌قانونی مهم‌ترین دلیل افزایش شکایت‌ها در بخش خطای پزشکی را رعایت‌نکردن اخلاق حرفه‌ای توسط پزشکان و کادر درمانی اعلام کرد: «بررسی‌ها نشان می‌دهد 60 تا 70‌درصد دلایل شکایت از کادر درمانی و پزشکی به موضوع اخلاق حرفه‌ای و پزشکی کادر درمان برمی‌گردد، البته به نظر می‌رسد در صورتی‌که کادر پزشکی و درمانی با بیمار یا همراهان او با رعایت اخلاق حرفه‌ای برخورد و بعد از بروز عارضه به خوبی با آنها صحبت کنند، زمینه کاهش شکایت از کادر درمانی تا حد زیادی فراهم‌شود.» به گفته او بالا رفتن میزان آگاهی مردم از حقوق قضائی‌شان یکی از دلایل بالا رفتن میزان شکایت است.
وزارت بهداشت اعلام کرده بود که 18 تا 25‌درصد بیماران با خطای پزشکی مواجه می‌شوند. معصومه شاه‌محمدی که کارشناس وقایع ناخواسته وزارت بهداشت است، مرداد امسال این آمار را اعلام کرد و گفت 28 مورد وقایع ناخواسته در مراکز درمانی شناسایی شده که سقوط از تخت بیشترین آمار خطای پزشکی را به خود اختصاص داده است. به گفته او برای ثبت خطای پزشکی هم سامانه‌ای در وزارت بهداشت راه‌اندازی شده است. با این حال ایرج حریرچی، قائم‌مقام وزیر بهداشت تأکیدمی‌کند که احتمال اشتباه در بیمارستان یک در 200 است.


تعداد بازدید :  150