شماره ۱۹۳۷ | ۱۳۹۹ شنبه ۱۶ فروردين
صفحه را ببند
سرپرست جمعیت هلال‌احمر خبر داد:
توزیع ۵۰۰هزار بسته بهداشتی بین بیماران خاص و سرطانی
برنامه‌ریزی هلال‌احمر برای کمک به معیشت حدود دومیلیون نفر از آسیب‌دیدگان از کرونا

[شهروند] جمعیت هلال‌احمر یکی از نهادهای اصلی خدمت‌رسان به مردم در ماه اخیر و پس از شیوع بیماری کرونا بود. تب‌سنجی از مسافران در مبادی ورودی و خروجی شهرها، توزیع بسته‌های بهداشتی برای بیماران خاص و اقشار محروم، آموزش همگانی و موارد دیگر همگی برنامه‌هایی بودند که هلال‌احمر پس از شیوع بیماری کرونا در ایران اجرا کرده و همچنان ادامه می‌دهد. سرپرست جمعیت هلال‌احمر روز گذشته در گفت‌وگوی زنده خبری با مردم ایران از شبکه خبر این اقدامات را تشریح کرد.
جمعیت هلال‌احمر بناست توزیع ۵۰۰ هزار بسته بهداشتی را برای بیماران خاص و سرطانی آغاز کند. دکتر کریم همتی در این گفت‌وگوی زنده درباره طرح‌های حمایتی جمعیت هلال‌احمر برای اقشار آسیب‌پذیر در شیوع بیماری کرونا گفت: «طرح دست‌یار برای جلب مشارکت‌های مردمی و توزیع لوازم بهداشتی در میان اقشار محروم و آسیب‌پذیر آغاز شده و تا به حال 93 هزار بسته بهداشتی در این مناطق توزیع شده است.»
به گفته سرپرست جمعیت هلال‌احمر این نهاد به ضد عفونی‌کردن معابر و مناطق پرخطر اعم از گرمخانه‌ها، معابر شهری، اتوبوس‌ها و زندان‌ها هم کمک کرده و تا به حال بالغ بر 387 هزار لیتر مایع ضدعفونی‌کننده برای این کار استفاده شده است.
دکتر همتی با اشاره به نیاز بیمارستان‌ها به دستگاه‌های کمک‌تنفسی گفت: «به‌زودی با کمک مردم و خیرین به خرید تعدادی دستگاه ونتیلاتور برای بیماران کرونایی و تحویل به بیمارستان‌ها اقدام خواهیم کرد. فعلا حدود ۵۲ دستگاه خریداری شده است و آمادگی داریم تا صد دستگاه را با هزینه‌ای بالغ بر ۱۶میلیارد تومان برای نقاط کمتر برخوردار تهیه و اهدا کنیم.»
سرپرست جمعیت هلال‌احمر از این گفت که به‌زودی برای حدود 500 هزار نفر از بیماران بسته‌های بهداشتی تهیه و توزیع خواهد شد. 160 هزار بسته هم‌اکنون برای بیماران خاص (مثل هموفیلی‌ها، دیالیزی‌ها و...) آماده شده که
در مراکز محل رفت‌و‌آمد آنها توزیع می‌شود و بیماران سرطانی در مرحله بعد قرار دارند.
او در ادامه این گفت‌وگو از تلاش این جمعیت با همراهی خیرین و گروه‌های مرجع برای کمک معیشتی به حدود دومیلیون نفر از افراد آسیب‌دیده از بحران کرونا خبر داد و گفت: «افرادی هستند که تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و سایر نهادهای حمایتی نیستند و به دلیل بحران کرونا معیشت آنها دچار مشکل شده است. هلال‌احمر با همراهی سایر خیرین و گروه‌های اجتماعی در تلاش است تا با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان بسته‌های معیشتی را برای حدود دو میلیون نفر از این افراد تهیه و توزیع کند.»

آموزش‌های کرونایی هلال‌احمر تا به حال بالغ بر 54میلیون ‌بار
در فضای مجازی دیده شده‌‌اند
سرپرست جمعیت هلال‌احمر همچنین در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود به آموزش همگانی به وسیله هلال‌احمر که یک ماه پیش از اعلام شناسایی نخستین بیمار مبتلا به کرونا در ایران شروع شده، اشاره کرد
و گفت: «اولین محصولات آموزشی در زمینه کرونا در جمعیت هلال‌احمر تولید شده و این محصولات تا به حال بالغ بر 54میلیون بار در فضای مجازی دیده شده‌اند.»
او ادامه داد: «در دوره‌های آموزش آنلاین هم با همکاری نظام پزشکی تا به حال به 764هزار نفر آموزش داده شده و گواهی صادر شده است. با راه‌اندازی سایت کرونا دات‌آی‌آر و سیستم تست برای نخستین‌بار در ایران به صورت آنلاین تست کرونا گرفته شده است و تا به حال 10میلیون نفر در آن شرکت کرده‌اند؛ همین موضوع باعث آرامش بیشتر و کاهش بار بیمارستان‌ها شده است.

غربالگری بیش از ۲۱ میلیون نفر از مسافران نوروزی
دکتر همتی همچنین به عملیات غربالگری مسافران نوروزی اشاره کرد و گفت: «تب‌سنجی و غربالگری به صورت فیزیکی هم در 471 پایگاه و با 851 اکیپ از بیست‌وهفتم اسفند آغاز شده و همچنان در برخی از استان‌ها ادامه دارد. تا به حال بالغ بر 21 میلیون و 387 هزار نفر در 7 میلیون و 618 هزار خودرو غربالگری شده‌اند و از میان آنها 14 هزار و 288 نفر با علایم مشکوک به کرونا به تیم‌های بهداشتی و درمانی ارجاع داده شده‌اند.»
او درباره تأمین داروهای مورد نیاز برای بیماران کرونا افزود: «سازمان تدارکات پزشکی و داروخانه‌های هلال‌احمر همچنان در زمینه تأمین و توزیع دارو در حال انجام فعالیت‌های خود هستند. در داروخانه مرکزی روزانه به بیش از هزار نفر خدمات ارایه می‌شود و در شهرهای پرخطر هم داروخانه‌های هلال‌احمر بازوی کمکی مراکز درمانی هستند و درمجموع روزانه 5 تا 6 هزار نفر خدمت دریافت می‌کنند.»
سرپرست جمعیت هلال‌احمر گفت: «اگر چه کرونا داروی خاصی ندارد اما با توجه به تب بازار درباره برخی داروها یک میلیون کپسول تامی فلو و 600 هزار داروی کلترا از سوی هلال‌احمر وارد ایران شد.»

تولید روزانه ۱۰ هزار ماسک و گان در شرکت نساجی هلال ایران
دکتر همتی در ادامه به تولید ماسک و گان در شرکت نساجی هلال ایران اشاره کرد و گفت: «کارخانه نساجی وارد تولید ماسک شده و روزانه 10 هزار ماسک سه‌لایه و البسه محافظتی (گان) تولید می‌کند. به‌زودی یک خط مکانیزه تولید ماسک هم در هلال‌احمر نصب شده و آغاز به کار می‌کند که توان تولید روزانه بالغ بر 70 هزار ماسک را دارد. همچنین کارخانجات سها هم روزانه 10 هزار لیتر مایع ضدعفونی‌کننده تولید می‌کنند.»
سرپرست جمعیت هلال‌احمر همچنین درباره راه‌اندازی نقاهتگاه‌ها برای بیماران بهبودیافته از کرونا گفت: «هلال‌احمر برای راه‌اندازی 2600 تخت نقاهتگاهی در شهرهای مختلف پرخطر اعلام آمادگی کرده بود که از این میزان 1500 تخت آماده است؛ اما فعلا از حدود 450 تخت آن استفاده می‌شود و آمادگی لازم برای راه‌اندازی مابقی تخت‌ها هم در صورت نیاز وجود دارد.»

 


تعداد بازدید :  403