شماره ۲۰۶۳ | ۱۳۹۹ پنج شنبه ۲۰ شهريور
صفحه را ببند
تصمیم مهم دولت برای حمایت از بازار سرمایه
سرمایه حاصل از فروش سهام را کجا می‌خواهید ببرید؟
سوییس در حال حاضر دو کانال باز دارد. ما مجاز به صادرات کالاهای پزشکی و در بخش غذا، غذای کودک نیز هستیم. شاید بتوانیم کانال سومی را با گام‌های کوچک باز کنیم. من در مورد لغو تحریم‌ها یا تجارت آزاد صحبت نمی‌کنم. اما اقتصاد قطعا مسیر درستی است و صرف داشتن نقشه راه برای ایران در بلندمدت برای سوییس کافی نخواهد بود

مقام سوییسی که اخیرا همراه وزیر امور خارجه این کشور به ایران سفر کرد، از جاری بودن حیات اقتصادی در ایران با وجود سخت‌ترین تحریم‌ها گفت و اینکه به موازات تحریم‌ها، چرخ اقتصاد آن در حرکت است.توماس میندز، از اعضای شورای ایالتی کانتون شافهاوزن سوییس در مصاحبه‌ای با شبکه «سوییس اینفو» تأکید کرد با توجه به تجربه‌ای که در سفر اخیر به ایران داشته و شناختی هرچند مختصر که در این سفر حاصل کرده، تنها از طریق برداشته شدن تحریم‌های موجود علیه این کشور می‌توان وارد فاز گفت‌وگو با آن درباره موضوع‌های گوناگون شد.ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوییس روزهای شنبه تا دوشنبه هفته جاری و همزمان با یکصدسالگی روابط تهران- بِرن، میهمان جمهوری اسلامی ایران بود و ضمن دیدار و گفت‌وگو با برخی مقامات عالی ایران، سفری هم به اصفهان داشت و این شهر تاریخی و گردشگری را «مروارید خاورمیانه» نامید.توماس میندز در پاسخ به این سوال شبکه «سوییس اینفو» که آیا در ایران همه چیز متوقف شده و می‌توان گفت که تحریم‌های آمریکا جواب داده است؟ گفت: «نه، کشور کار خود را می‌کند. قفسه‌های  فروشگاه‌ها پر است. بازارها هم پر از کالا و مایحتاج مردم است. نیازی نیست اثبات کنیم که تحریم‌ها اثرگذار است. به موازات تحریم‌ها اقتصاد هم وجود دارد. ما با مرسدس جدید، از کنار یک فروشگاه سامسونگ و یک فروشگاه لگو عبور کردیم. اقشار مختلف مردم از گوشی‌های همراه پیشرفته استفاده می‌کنند.»بخش‌هایی از این گفت‌وگو در پی می‌آید.

   شما به‌تازگی از ایران برگشته‌اید، جایی که وزیر خارجه سوییس را همراهی کردید. دستاورد این سفر چه بود؟
اوضاع در حال حاضر در منطقه تنش‌آلود است، اما سوییس درحال میانجیگری است. این اقدام شاید نه مستقیما در سطح روسای دولت‌ها، اما در سطوح پایین‌تر، به‌عنوان مثال در حوزه‌های اقتصادی در حال پیگیری است.چیزی که فراموش می‌شود این است که زمینه بزرگ‌تری از اختلافات بین ایالات متحده و ایران وجود دارد. ایران همچنین هیچ روابطی با عربستان ‌سعودی ندارد. در اینجا نیز ما از اختیارات حفاظت منافع برخوردار هستیم. در این میان دو طرف به سوییس بی‌طرف اعتماد دارند تا بتواند میانجیگری کند.
   آیا پیشرفتی در این زمینه وجود داشته است؟
باید با یکدیگر صحبت کرد و آمادگی خود را نشان داد. درباره ایران و آمریکا آوردن دو کشور بر سر میز مذاکره و پیشگیری از تنش‌های بیشتر، جرأت بیشتری می‌خواهد. این درحالی است که سوییس هنوز به دنبال یک واسط فعال بین ایالات متحده آمریکا و ایران نیست و تا کنون به‌عنوان یک پیام‌رسان عمل کرده است.
با این حال نقش سفارت سوییس در تهران می‌تواند گسترش یابد. ما در بین مردم و مقامات ایران مورد احترام هستیم. ما از منافع ایالات متحده آمریکا حفاظت می‌کنیم و روابط خوبی نیز در ایالات متحده برقرار می‌کنیم. از همین رو می‌توانیم نقش بیشتری به عهده بگیریم. چرا درحالی‌ که ما ژنو بین‌المللی (مقر بیش از ۱۰۰ سازمان بین‌المللی) را داریم، فقط نقش پیام‌رسان را بازی کنیم؟البته چنین کاری دشوار است، چون فقط مربوط به سیاست نیست. می‌توانیم ۱۰۰‌سال با ایران در مورد حقوق بشر صحبت کنیم، اما ما بیش از این پیش نمی‌رویم، خصوصا در دوره ترامپ وقتی مجازات‌های شدیدتر و تحریم‌های سنگین را شاهد هستیم.
   چه فرصت‌هایی وجود دارد؟
سوییس در حال حاضر دو کانال باز دارد. ما مجاز به صادرات کالاهای پزشکی و در بخش غذا، غذای کودک نیز هستیم. شاید بتوانیم کانال سومی را با گام‌های کوچک باز کنیم. من در مورد لغو تحریم‌ها یا تجارت آزاد صحبت نمی‌کنم. اما اقتصاد قطعا مسیر درستی است و صرف داشتن نقشه راه برای ایران در بلندمدت برای سوییس کافی نخواهد بود.
   اقتصاد سوییس در ایران چگونه کار می‌کند؟
سوییس فعلا موقعیت را حفظ می‌کند. نماینده یک شرکت سوییسی به من گفت ما اینجا هستیم، اما کاری نمی‌کنیم. از بین این شرکت‌ها ما از نستله، کیتکت و نسپرسو بازدید کردیم.
   برداشت شما از دیپلماسی سوییس و وزیر خارجه این کشور چیست؟
لازم نیست ابتدا مثلا در مورد دموکراسی با ایران صحبت کرد. در عین حال می‌توان وارد گفت‌وگوهایی با آستانه تنش کمتری شد، به‌عنوان مثال در مورد مسائل مربوط به آب یا مدیریت جنگل.
   آیا پروژه‌هایی در این زمینه وجود دارد؟
من این را به محققان، نمایندگان مجلس و وزیر خارجه گفتم. ایران با خشکسالی مواجه است و مشکلاتی هم در حوزه جنگل‌ها وجود دارد. ما در زمینه مدیریت جنگل تخصص زیادی داریم. علاوه بر این، ما قبلا درختان شاه‌بلوط خود را در اتیوپی امتحان کرده‌ایم. این درخت به‌خوبی می‌تواند در برابر خشکسالی مقاومت کند.


تعداد بازدید :  346