شماره ۲۰۹۰ | ۱۳۹۹ سه شنبه ۲۲ مهر
صفحه را ببند
هیچ بیماری روی زمین نمی‌ماند
رئیس اورژانس تهران می گوید تماس ها چهار برابر شده است

پیمان صابریان معتقد است که در دوران شیوع ویروس کرونا تماس‌ها با سامانه 115 در حدود 4 برابر بیشتر شده است و این سبب شده که زمان استراحت پرسنل اورژانس کاهش پیدا کند.
اورژانس در این روزهای کرونایی شرایط سختی را طی می‌کند و فعالیت پرسنل اورژانس چندین برابر شده است. این درحالی است که تعدادی از پرسنل اورژانس نیز به کرونا مبتلا شده‌اند و نبودِ آنها در دوران کرونا شرایط را برای این سازمان سخت‌تر می‌کند.
او تأکید می‌کند که از اسفند ۹۸ به دلیل شیوع کرونا شرایط متفاوت شده است. همین امر در انتقال بیماران، فعالیت افراد و… تأثیر داشت اما پرسنل اورژانس به فکر خدمت‌رسانی به مردم بودند، حتی در زمان شیوع کرونا تماس روزانه با اورژانس ۲۵هزار تماس افزایش یافت.
روزانه 800 بیمار به بیمارستان منتقل می‌شود
او در گفت‌وگو با «شهروند» با تأکید بر اینکه روزانه در حدود700 تا 800 بیمار به بیمارستان منتقل می‌شوند که این حجم کار پرسنل اورژانس را افزایش می‌دهد، ادامه می‌دهد: «روزانه حدود ۵‌هزار مأموریت در اورژانس تهران انجام شده و میانگین سنی افرادی هم که بر اثر کرونا به بیمارستان منتقل شده‌اند، بالای 60‌ سال بوده است.»
صابریان تأکید می‌کند که در هر مأموریتی چه بیمار کرونایی باشد و چه بیمار به دلایل دیگر به بیمارستان منتقل شود، آمبولانس ضدعفونی می‌شود تا زنجیره انتقال ویروس به اورژانس شکسته شود.
10 درصد پرسنل اورژانس کرونا گرفته اند
صابریان گفت: «۱۰درصد پرسنل اورژانس یعنی تعداد ۲۵۶ نفر به کرونا مبتلا شدند و دو نفر از پرسنل نیز شهید شدند.»
او با تأکید بر اینکه هیچ بیماری روی زمین نمی‌ماند، تأکید می‌کند: «درحال حاضر به دلیل افزایش شیوع بیماری کرونا برخی از بیمارستان‌ها افزایش مراجع دارند اما قبل از آنکه بیمار به بیمارستان برود، با بیمارستان‌های مختلف تماس گرفته  می‌شود  و بخش‌های مختلف را بررسی می‌کنیم تا تخت خالی پیدا شود.»
او ادامه می‌دهد: «نکته این است که بیماری که با اورژانس تماس گرفته است روی زمین نمی ماند. درست است در پذیرش‌ گرفتن دچار مشکل هستیم اما تلاش می‌شود که بیمار از بیمارستانی به بیمارستان دیگر منتقل نشود.»

توزیع واکسن آنفلوآنزا برای سالمندان و کودکان
در داروخانه‌ها
قیمت این واکسن که از اواخر مهرماه وارد بازار می‌شود 44 هزار تومان است
[شهروند] تا پایان مهر ماه توزیع واکسن آنفلوآنزا برای سالمندان بالای ۶۵ سال و کودکان بین ۵ ماه تا شش سال در داروخانه ها توزیع می شود. این تازه‌ترین خبر درباره واکسن آنفلوآنزاست که مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اعلام کرده است.
سید حیدر محمدی با ابراز امیدواری درخصوص توزیع واکسن آنفلوآنزا در بازار گفت: « با توجه به برنامه ای که برای توزیع واکسن آنفلوآنزا داریم، به منظور پیشگیری از عرضه این واکسن در خارج از شبکه توزیع، برنامه‌ریزی که انجام شده به این صورت است که داروخانه های سراسر کشور برای اولویت های دوم به بعد که هنوز واکسن برایشان توزیع نشده، از طریق سامانه تی تک اقدام کنند.»
او درباره سازو کار توزیع این واکسن در داروخانه‌های سراسر کشور توضیح داد:
« داروخانه‌ها از طریق کامپیوتر شخصی می‌توانند وارد سامانه تی تک شوند. امروز از طریق مجموعه سازمان غذا و دارو و با همکاری وزارت ارتباطات قرار شد نام کاربری و کلمه عبور به شماره همراه کل موسسان داروخانه‌ها پیامک شود. موسسان همه داروخانه‌ها که این کلمه عبور برایشان پیامک می‌شود، وارد سامانه TTAC.IR شوند و در بخش مربوط به داروخانه و از طریق آن بعد از توزیع واکسن آنفلوآنزا، کلیه تراکنش‌های مربوط به واکسن را باید در سامانه ثبت کنند.»
هر کسی می تواند برای سه نفر واکسن بگیرد
محمدی ادامه داد:« به ازای هر کد ملی و ثبت آن در سامانه، داروخانه باید یک عدد واکسن تحویل متقاضی دهد که هر نفر می تواند برای سه عدد واکسن اقدام کند. یعنی هر شخص می تواند سه کد ملی را برای یکبار ثبت کند. اگر کد ملی یکبار ثبت شد، دیگر داروخانه دیگری نمی تواند آن را ثبت کند.»
او از داروخانه‌هایی که نام کاربری و کلمه عبور برایش پیامک نشده، خواست تا به معاونت غذا و داروی شهر مربوطه مراجعه کنند تا شماره همراه شان برای این کار فعال و پیامک برایشان ارسال شود.
محمدی درخصوص واجدان شرایط فاز دوم تزریق آنفلوآنزا هم توضیح داد:«تلاش مان را می کنیم که تا پایان مهر ماه اولین توزیع را برای اولویت دوم یعنی سالمندان بالای ۶۵ سال و کودکان بین ۵ ماه تا شش سال انجام دهیم. اولویت سوم ما هم سایر افراد جامعه هستند که آنها را هم با اولویت بندی متعاقبا اعلام می کنیم.»
محمدی درباره مشکلات نقل و انتقال پول برای واردات این واکسن هم گفت:
« برنامه ریزی ما برای تهیه واکسن تعداد بیشتری بود، اما به دلیل مشکلات ناشی از نقل و انتقال ارز و تحریم های ظالمانه به سختی توانستیم بخشی از آن را تأمین کنیم و امیدواریم بخش اول آن در این فاز، هفته آینده وارد کشور و با قیمت حدود ۴۴ هزار تومان در داروخانه‌ها توزیع شود.
ماسک سه لایه 1300 تومانی
اما مسئولان سازمان غذا و دارو دیروز خبر دیگری هم درباره قیمت مصوب و عرضه ماسک داشتند.
بنا براعلام این سازمان ماسک سه لایه پزشکی با قیمت مصوب ۱۳۰۰ تومان در داروخانه های سراسر کشور عرضه می‌شود.
واحدهای تولیدی ماسک سه لایه پزشکی صنعتی دارای پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو که در فهرست دریافت سهمیه مواد اولیه تولید ماسک هستند، موظف به توزیع ماسک تولیدی خود مطابق سهمیه ابلاغی به شرکت‌های توزیع هستند.براین اساس قیمت فروش درب کارخانه ماسک سه لایه پزشکی ۱۰۵۰۰ ریال، قیمت توزیع کننده ۱۱۵۵۰ ریال و قیمت مصرف کننده ۱۳۰۰۰ ریال اعلام شده است.روزانه حداقل ۲ میلیون عدد ماسک تولیدی به صورت موردی و در قالب قراردادهای فروش، به شرکت‌های پخش مورد تأیید سازمان غذا و دارو، جهت توزیع در داروخانه‌های سراسر کشور توزیع و گزارش آن در سامانه ttac.ir ثبت خواهد شد.


تعداد بازدید :  318