شماره ۲۰۹۱ | ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۳ مهر
صفحه را ببند
تاکید بر ضرورت توسعه تعاملات میان دو مجموعه هلال‌احمر و سازمان مدیریت بحران
تقویت ظرفیت بالگردهای امدادی؛ یک نیاز ضروری

عصر روز گذشته رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان مدیریت بحران به منظور افزایش و توسعه تعاملات میان 2 مجموعه با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. در این دیدار موضوعات ساز و کار اجرایی کردن قانون جدید مدیریت بحران، آئین نامه ها و
دستورالعمل های اجرایی مطرح و در خصوص پیگیری نیازهای جمعیت هلال احمر در زمینه تقویت ذخایر امدادی، تجهیزات تخصصی و ناوگان امدادی، بحث و تبادل نظر شد. دکتر همتی در این دیدار ضمن تشریح اقدامات جمعیت هلال احمر در بحث پیشگیری و پاسخگویی امدادی به بحران ها و با تاکید بر اینکه در صورت حمایت دولت، شارژ انبارهای هلال‌احمر به سرعت انجام خواهد شد گفت: بر اثر حوادث گذشته تقریبا انبارهای جمعیت خالی شده بود که با دستور رئیس جمهوری و تامین اعتبارات حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از انبارها پر شده اما هنوز با شرایط ایده آل فاصله داریم. وی با اشاره به اهمیت آموزش در سیاست های امدادی این نهاد بیان کرد: خانه‌های هلال و توسعه آموزش های همگانی در قالب تولید محتوا در فضای مجازی و رسانه ها از جمله موضوعاتی است که در جمعیت هلال‌احمر به شکل ویژه‌ای به آنها پرداخته شده است.  دکتر همتی با بیان اینکه خرید 2 بالگرد و شارژ انبارها در دستور کار است، گفت: از سازمان مدیریت بحران تقاضا داریم تا سوله و اماکن متعلق به مدیریت بحران در مناطق استان تهران به همراه ادوات سنگین در استان ها و سایر منابع موجود خود را در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دهد تا بتوانیم در مواقع بحران با کیفیت بیشتری پاسخگو باشیم.
ارایه آموزش‌های امدادی به دانش‌آموزان
رئیس جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه یکی از اهداف ما ارایه آموزش های امدادی و داوطلبانه در تمامی مقاطع تحصیلی است گفت: جمعیت هلال احمر در ۱۷ استان به سربازان ۴۰ پادگان آموزش ارایه کرده و در کنار آن ارایه آموزش ها در تمامی پایه های مدارس هم در حال انجام است. او با بیان اینکه استفاده از ظرفیت بالگردهای هلال احمر در اطفای حریق بلامانع است، بیان کرد: ما در جمعیت هلال احمر نیازمند تقویت ظرفیت بالگردهای امدادی هستیم که امیدواریم با پیگیری های انجام شده این کمبود هرچه سریع تر برطرف شود.
بهبود روش‌های توزیع
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این دیدار با بیان اینکه جمعیت هلال احمر به عنوان متولی اصلی کمک رسانی اجرایی کشور در زمان بحران هاست، گفت: با توجه به این وظیفه خطیر، این نهاد نیازمند اقداماتی در جهت افزایش اعتماد عمومی نسبت به خود است. اسماعیل نجار تاکید کرد: بهبود روش‌های توزیع کمک‌ها، افزایش ایجاد ساختاری منسجم و منظم برای ساماندهی و دریافت کمک های مردمی می‌تواند در امدادرسانی سریع به حادثه دیدگان تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. او با اشاره به آتش سوزی های اخیر در تابستان تاکید کرد: در سال های اخیر، تغییر اقلیم باعث وقوع حوادث طبیعی زیادی از جمله آتش سوزی شده است از این رو با وجود این مشکل جهت اطفای حریق سریع و جلوگیری از پیشروی آتش به سایر مناطق، استفاده از ظرفیت بالگردهای هلال احمر در این موضوع بسیار حائز اهمیت است. نجار همچنین با اشاره به پشتیبانی و تقویت انبارهای هلال احمر اظهار کرد: تامین تجهیزات مورد نیاز از طریق این انبارها می‌تواند در مواقع حساس و بحرانی درصد بسیار بالایی از مشکلات را مرتفع و آمادگی پاسخگویی به حوادث و بحران های احتمالی را هم تقویت کند.  رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تقدیر از عملکرد جمعیت هلال‌احمر در بحث پیشگیری و پاسخگویی به حوادث، بر ضرورت همکاری سازمان مدیریت بحران کشور و جمعیت هلال‌احمر برای مقابله با سوانح و همچنین کاهش اثرات حوادث طبیعی تاکید کرد.

توزیع ۶۳۰۲ بسته غذایی در ۴ استان متأثر از خشکسالی توسط هلال‌احمر
داوطلبان در خدمت محرومان
معاون جذب و سازماندهی سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر از توزیع ۶ هزار و ۳۰۲ بسته غذایی در چهار استان متأثر از خشکسالی در قالب طرح ملی «نذر آب ۳» از سوی داوطلبان جمعیت هلال‌احمر خبر داد. وحید سلیمی با اعلام آخرین گزارش مدیریتی از اجرای طرح ملی «نذر آب ۳» اظهار داشت: رد این خدمات رسانی داوطلبانه و انساندوستانه از نیمه شهریور تا روز ۲۱ مهر ماه با هدف نبرد با تبعات بی‌آبی و حمایت از سلامت مردم کمتر برخوردار در چهار استان خشکسالی ‌زده سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان به ارزش 17 میلیارد و 105 میلیون ریال انجام شده است. معاون جذب و سازماندهی سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر روز دوشنبه در مورد اقدامات هلال احمر در «نذر آب ۳»  توضیح داد: امسال در اجرا و برگزاری طرح ملی «نذر آب ۳»، سه محور حمایت‌های معیشتی، خدمات درمانی (با پیوست ویروس کرونا) و برخورد با تنش‌های آبی به شکل استقرار تانکر، تصفیه آب و لوله کشی برای دسترسی مردم به آب آشامیدنی سالم از سوی داوطلبان در چهار گروه هدایت، حمایت، مهارت و مشارکت در چهار استان خشکسالی ‌زده سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان انجام شد.
او در گفت وگو با ایرنا اضافه کرد: طرح ملی نذر آب از دو سال پیش و به دنبال بحران خشکسالی در استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور، با هدف تامین آب شرب مناطق محروم با کمک مردم و به همت جمعیت هلال احمر اجرا و برگزار شد که در این طرح علاوه بر آب‌رسانی به شهرهای درگیر با خشکسالی، اموری از جمله حضور داوطلبانه پزشکان و ویزیت رایگان مردم، توزیع بسته‌های معیشتی و غیره نیز انجام شده است.
ارایه آموزش های پیشگیری از کرونا توسط داوطلبان
سلیمی: توزیع بسته های معیشتی، ویزیت رایگان پزشکان عمومی و متخصص، توزیع داروی رایگان، ارایه خدمات روانی و اجتماعی از سوی تیم های سحر سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، ارایه آموزش های پیشگیری از کرونا و نظایر آن را از سوی داوطلبان جمعیت هلال احمر از دیگر برنامه های اجرایی سومین مرحله «طرح نذر آب» در چهار استان خشکسالی ‌زده سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان عنوان کرد. او گفت: در اجرا و برگزاری طرح ملی «نذر آب ۳» تمام اعضای داوطلب جمعیت هلال احمر در سراسر کشور در قالب این طرح ملی بشردوستانه تلاش کردند تا کمک های نقدی و غیرنقدی مردم کشور را جمع آوری کرده و در راه بهبود وضعیت معیشت، آب و زندگی مردم این چهار استان متاثر از خشکسالی هزینه کنند.سومین مرحله «طرح نذر آب» در ۶ شهرستان نیکشهر، چابهار، هامون، نیمروز، ایرانشهر و خاش استان سیستان و بلوچستان، سه شهرستان نهبندان، سربیشه و خوسف استان خراسان جنوبی، یک شهرستان ریگان استان کرمان و دو شهرستان بندرلنگه و حاجی آباد استان هرمزگان که تنش های آبی دارند، برگزار شد. در اجرای این طرح ملی داوطلبانه و بشردوستانه از توان استان های برخوردار از جمله زنجان، مرکزی، قزوین، گلستان، قم، تهران، یزد، خراسان رضوی، اصفهان، کرمان، بوشهر و فارس به عنوان استان های معین شهرستان های یادشده و استان های همدان، اردبیل، آذربایجان شرقی، خوزستان، گیلان، البرز، سمنان، خراسان شمالی، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، مازندران و کیش نیز به عنوان استان های پشتیبان استفاده شد. در این طرح ملی ۱۶۰ پزشک و پیراپزشک داوطلب هلال‌احمر برای خدمات‌رسانی به مردم کم برخوردار در چهار استان متأثر از خشکسالی در اجرای طرح «نذر آب ۳» از نیمه شهریور تا هفته اول مهر ماه مشارکت و حضور داشتند.


تعداد بازدید :  312