شماره ۲۱۱۹ | ۱۳۹۹ شنبه ۱ آذر
صفحه را ببند
تکرار حادثه تلخ آتش در پتروشیمی خارک

جوشکاری در قسمت اورهال پتروشیمی خارک حادثه‌ساز شد. دو کارگر جان باختند یکی بر اثر ضربه مغزی و دیگری به دلیل شدت سوختگی. در این میان  4 مرد دیگر  هم مصدوم شدند. این نخستین باری نیست که پتروشیمی خارک حادثه‌ساز شده است. سال 89  هم 4 کارگر  در  آتش‌سوزي انفجار بويلر مرکزي واحد قديم مجتمع پتروشيمي خارک جان خود را از دست دادند. 7 مرد هم مصدوم شدند.عصر پنجشنبه بود که خبر انفجار قسمتی از پتروشیمی  روی خط خبرگزاری‌ها قرار گرفت. با مخابره شدن این گزارش به نیروهای آتش‌نشان، تیم‌های امداد و نجات به سرعت خود را به محل آتش رساندند. اطفای حریق کلید خورد و ماموران توانستند آتشی را که ساعت 17 پنجشنبه آغاز شده بود را در مدت 15 دقیقه خاموش کنند.

مرگ دو کارگر
در این حادثه پنج کارگر مصدوم شدند، اما  یکی از مصدومان که از ارتفاع به پایین پرتاب شده بود، دقایقی پس از انتقال به بیمارستان  صنعت نفت خارک  به دلیل ضربه مغزی جانش را از دست داد. با اعلام این حادثه قرار شد بالگرد شرکت نفت، حادثه‌دیدگان را به مراکز درمانی اعزام کند اما به سبب تاریکی شب و فاصله زیاد محل فرود این بالگرد تا بیمارستان گناوه، تصمیم بر این شد که با شناور ناجی اعزام شوند. سه مصدوم به بیمارستان سوانح و سوختگی منتقل شدند و یک نفر هم به بیمارستان امیرالمومنین(ع) انتقال یافت.  شدت سوختگی زیاد بود، اما این پایان حادثه انفجار پتروشیمی نبود. مجروحان تحت درمان قرار گرفتند و معالجات پزشکی آغاز شده بود که یکی دیگر از مصدومان این حادثه هم  با صد‌درصد سوختگی روی تخت بیمارستان جان باخت. صبح جمعه بود که 3 مصدوم دیگر حادثه  با توجه به اینکه سوختگی‌شان  4‌درصد بود ترخیص شدند، اما هنوز یکی از مصدومان که دچار سوختگی 30‌درصدی است در بیمارستان تحت مداوا قرار دارد.

انفجار در دومین روز تعمیرات
این انفجار درحالی رخ داد که پتروشیمی خارک درحال تعمیرات سالانه بود. تعمیراتی که به‌طور معمول ۱۵ روز طول می‌کشد.   این حادثه در دومین روز از این تعمیرات، رخ داد.
 حادثه‌ای که گفته می‌شود به دلیل جوشکاری بر اثر انتشار گاز در فضا، رخ داده است. ابراهیمی، بخشدار ویژه خارک دراین‌باره می‌گوید: « مخازنی کوچک در پتروشیمی وجود دارد که مواد پتروشیمی به صورت روزانه در آن نگهداری و پس از کیفیت‌سنجی  این مواد به مخازن بزرگ فرستاده می‌شود.»
او بیان کرد:   «از مایعی به نام لیونل برای شست‌وشوی این مخازن کوچک استفاده می‌شود که مقداری از این مایع وارد کانال آب شده بود که هنگام جوشکاری دچار اشتعال شد و این حادثه رخ داد.»بخشدار  ویژه خارک با اعلام جزییات حادثه گفت: « در حادثه آتش‌سوزی مجتمع پتروشیمی خارک به این مجتمع خسارتی وارد نشد و تنها یک مخزن خالی دچار آتش‌سوزی و مهار شد.»

پرونده آتش‌سوزی روی میز دستگاه قضا
رئیس دادگستری خارک دراین‌باره  گفت: «درپی حریق  یکی از کارخانه‌های پتروشیمی جزیره خارک بلافاصله دستگاه قضائی جهت بررسی موضوع و دستورات به قضیه ورود کرد.»
دستورات قضائی برای تشکیل پرونده انجام شده است و جهت بررسی دقیق‌تر علت وقوع حادثه، کارشناس و بازرسان مربوطه به محل اعزام خواهند شد.او می‌گوید: « این موضوع  به دقت بررسی خواهد شد و در صورت احراز هرگونه تقصیر یا سهل‌انگاری از ناحیه شخص یا اشخاصی در بروز حادثه
 یاد شده، مسببان تحت تعقیب کیفری قرار خواهند گرفت.

یک حادثه قدیمی و مشابه
دوم مرداد ماه ‌سال 89 هم حادثه‌ای مشابه در واحد قديم مجتمع پتروشيمي جزيره خارک رقم خورد. در این آتش‌سوزی اما 4 کارگر جان باختند. هفت کارگر هم به دلیل گرما‌زدگي و گازگرفتگي در بيمارستان بستري شدند. علت اين آتش‌سوزي  هم انفجار بويلر مرکزي واحد قديم مجتمع پتروشيمي خارک اعلام شد.

پتروشیمی خارک در جزیره خارک
مجتمع پتروشیمی خارک دو واحد دارد که واحد تولید پروپان و بوتان مایع، گوگرد و نفتا ‌سال ۱۳۴۸ راه‌اندازی شده و واحد تولید متانول از ‌سال ۱۳۷۸ کار خود را شروع کرده است.
این مجتمع سالانه ۶۶۰‌هزار تن متانول، ۱۷۰‌هزار تن گوگرد، ۱۱۵‌هزار تن پروپان، ۱۲۰‌هزار تن بوتان مایع و ۷۰‌هزار تن نفتا یا گسولین تولید و صادر می‌کند.جزیره خارک  در ۵۷ کیلومتری بوشهر واقع شده است و بیش از ۹۰‌درصد نفت کشور از این جزیره صادر می‌شود.


تعداد بازدید :  236