شماره ۹۰۴ | ۱۳۹۵ سه شنبه ۵ مرداد
صفحه را ببند
رئیس کل بانک مرکزی خبر داد
5800 ال‌سی بانک‌های جهانی برای ایران

شهروند| برجام برقرار شد و بیشتر فعالان اقتصادی سعی کردند تا از این برقراری بهترین و بیشترین نتیجه را عاید کشورمان کنند؛ گرچه مهم‌ترین و اصلی‌ترین اثر برجام و برداشته‌شدن تحریم‌ها در حوزه بانکی و برقراری مبادلات بانکی بوده است. حال پس از همه این اتفاق‌ها هنوز هم برخی از مخالفان دولت سعی بر آن دارند تا این دستاورد را کوچک و بی‌نتیجه جلوه دهند و مدام بر این نکته تکیه می‌کنند که مبادلات دلاری و... هنوز برقرار نشده است. درحالی‌که روز گذشته سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد که روابط بانکی و كارگزاران بانکی با کشورهای دیگر برقرارشده است؛ به‌طوری که از ابتدای شروع برجام تا به امروز چیزی نزدیک به 5800 ال‌سی برای تجارت ایرانی صادر شده و روابط کارگزاری نیز پس از برداشتن تحریم‌ها تا به امروز با 472 رابطه کارگزاری بانکی نیز برقرار شده است. اهمیت این روابط از آنجا مشخص می‌شود که بیشتر فسادهای بانکی و نامشخص بودن دریافت و پرداخت‌ها در واردات بسیاری از کالاها از نبود روابط کارگزاری بانکی و پرداخت‌های غیربانکی سرچشمه می‌گرفت.
ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی در جلسه شورای اداری آذربایجان‌غربی گفت: بیش از 5800  ال‌سی از زمان آغاز اجرای برجام در دی‌ماه گذشته برای تجار ایرانی در بانک‌های دنیا صادر شده است. علاوه بر آن 472 رابطه کارگزاری بانکی در این مدت بین ایران و دیگر کشورهای دنیا ثبت شده که بسیار قابل توجه است.
وی تأکید کرد: اجرای برجام برخلاف بسیاری از القاهای صورت گرفته از دستاوردهای بزرگ دولت به شمار می‌رود و گشایش‌های قابل توجهی پس از اجرای آن داشته‌ایم.
وی با اشاره به این‌که بر خلاف گذشته، بانک‌های بزرگ اروپایی امروز با ایران کار می‌کنند، اضافه کرد: این آمار نشان‌دهنده بازشدن فضای توسعه تجارت کشورمان پس از اجرای برجام بوده و بهبود روزافزون این امر را در ماه‌های آتی بازگو می‌کند. این وضع با وجود بهبود نسبت به سال‌های گذشته، مطلوب ما نیست و ما خواهان بهتر شدن این وضع در هفته‌ها و ماه‌های آینده هستیم.رئیس‌کل بانک مرکزی از اهتمام دولت برای سروسامان دادن به مسائل اقتصادی از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: تحریم سنگینی پیش از تصویب و اجرای برجام برای کشورمان در دنیا وجود داشت ولی پس از آن، به‌رغم محدودیت‌ها دستاوردهای بزرگی در توسعه ارتباط با دنیا داشته‌ایم.سیف آرامش در فضای اقتصادی را نتیجه فعالیت مستمر و مصمم دولت تدبیر و امید در کشور عنوان کرد و ادامه داد: از ابتدای فعالیت این دولت تورم بیش از 40‌درصدی به کمتر از 10‌درصد کاهش یافت و نوسان نرخ ارز در انواع مختلف نیز بسیار کمتر از پیش شد که این روند همچنان با اهتمام دولت ادامه دارد.وی پیش‌بینی‌پذیر بودن اقتصاد را عامل مهمی برای حضور سرمایه‌گذاران در کشور دانست و افزود: درحال حاضر ثبات ازجمله شاخصه‌های اقتصاد ایران به شمار می‌رود. بالا بودن نرخ سود بانکی و تورم عامل مهمی برای ایجاد ساختار نامتعادل نظام بانکی است. در گذشته با اجرای برنامه‌های نامناسب و عدم وجود ساختار متعادل در نظام بانکی، بانک‌ها بخش اعظمی از قدرت تسهیلات اعطایی خود را به علت‌های مختلف به‌ویژه دارایی‌های منجمد شده شامل مطالبات غیرجاری، مطالبات از دولت و همچنین دارایی‌های غیرمالی از دست داده بود که این امر با ایجاد انضباط در این دولت، بهبود یافته ولی به حد بهبود کامل نرسیده است.رئیس‌کل بانک مرکزی از برنامه‌ریزی این بانک با همراهی نهادهای مرتبط برای خروج هفت‌هزار و 500 واحد کوچک و متوسط در سطح کشور از مشکلات مالی با اعطای سرمایه در گردش خبر داد و اضافه کرد: برای جلوگیری از هدر رفت این تسهیلات سعی داریم براساس اولویت‌های تعریف شده، این وام‌ها را در اختیار واحدها قرار دهیم.وی گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته برای احیای همه این واحدها حدود 160‌هزار‌میلیارد ریال تسهیلات لازم است که رقم بسیار کم نسبت به کل تسهیلات اعطایی سالانه را در برمی‌گیرد و به راحتی می‌توان آن را تزریق کرد که البته شرط انجام این امر، وجود توجیه فنی، اقتصادی و بازاریابی برای تولیدات واحدهاست.سیف با اشاره به اعطای چهار‌میلیون و 170‌هزار‌ میلیارد ریال تسهیلات در سیستم بانکی کشور در سه ماهه ابتدای‌سال گذشته اظهار کرد: این میزان امسال با رشد 44‌درصدی روبه‌رو بوده و هدف اصلی این تسهیلات نیز رشد تولید و اختصاص به واحدهای تولیدی مشکل دار بوده است.


تعداد بازدید :  220