شماره ۹۳۰ | ۱۳۹۵ شنبه ۶ شهريور
صفحه را ببند
جشن انجمن منتقدان تئاتر برگزار شد
علی رفیعی در صدر

مهر|  جشن انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر عصر پنجشنبه، ۴ شهریورماه در تالار ایوان شمس برگزار شد. در این جشن که چهره‌های هنری و هنرمندان تئاتر حضور داشتند، برگزیدگان یک‌سال گذشته تئاتر ایران از نگاه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر معرفی شدند.
در بخش آثار برگزیده یک‌سال گذشته تئاتر ایران، نمایش «خاطرات و کابوس‌های یک جامه‌دار از زندگی و قتل میرزاتقی‌خان فراهانی» به نویسندگی و کارگردانی علی رفیعی به‌عنوان اثر برگزیده منتقدان تئاتر معرفی شد. این نمایش پاییز و زمستان‌ سال ۹۴ در تالار وحدت به صحنه رفت. پیش از این نمایش «شکار روباه» به کارگردانی علی رفیعی نیز به‌عنوان اثر برگزیده انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر معرفی شده بود.اجرای مراسم به عهده فرزاد حسنی بود و با دعوت از داوران این دوره متشکل از سیدوحید عقیلی، مجید رضاییان، حسین پاکدل و حمید جبلی از برگزیدگان مسابقه مطبوعاتی تقدیر شد.سپس محمدرسول صادقی از هیأت داوران تقدیر کرد و گفت: برای برپایی این جشن سه ماه تلاش شده است و امیدوارم از آن لذت ببرید.در ادامه کلیپ «مرغ سحر» به مناسبت نکوداشت جعفر والی، پیشکسوت عرصه هنر تئاتر و سینما پخش شد که در آن تأکید کرد: حضورم در سریال «معمای شاه» بزرگترین اشتباهم در عرصه بازیگری است.همچنین با نواختن بخشی از موسیقی سریال «هزاردستان» صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی با حاضر شدن روی سن و ایراد سخنانی درباره تفکیک هنر، از جعفر والی تقدیر کرد.والی با تشکر از ابراز احساسات حاضران اظهار کرد: ۶۵‌سال پیش تئاتر را آغاز کردم و خوشبختانه هنوز تئاتری هستم. در این مسیر بالا و پایین و فراز و نشیب دیدم ولی مردم را هیچ‌گاه فراموش نکردم. وقتی یک نمایش تمام می‌شود و تماشاگر با ذوق استقبال می‌کند یک گام و حرکت رو به جلو است. خوشحالم چند قدم به جلو را نسل ما برداشت.
سپس اکبر عالمی، استاد دانشگاه و پژوهشگر سینما، برای تقدیر از فریبرز گلبن، تهیه‌کننده پیشکسوت رادیو دعوت شد.او با این توضیح که علم بدون خرد علم نیست، افزود: نقدپذیر نیستیم. نقد به معنای نفی نیست به معنای تجزیه و تحلیل است. افرادی که نقد می‌کنند باید دانش تجزیه و تحلیل را در یک شاخه تخصصی هنر داشته باشند. در عصر هنرمندان متخصص زندگی می‌کنیم.در ادامه با حضور اکبر عالمی و فریبرز گلبن از داوود آجرلو و سعید بشیری، تهیه‌کنندگان برنامه «سفید» شبکه آموزش در بخش برنامه «تلویزیونی حوزه تئاتر» تقدیر شد.
همچنین توسط جواد اعرابی، عضو هیأت‌مدیره انجمن، از صادق محمدی، مدیرعامل شرکت مدیانا قدردانی شد.مهدی سلطانی، استاد دانشگاه و بازیگر نیز از ناشر برگزیده حوزه تئاتر در‌ سال ۹۴، محمدحسن شاطریان مدیر انتشارات بیدگل، قدردانی کرد.کتایون ریاحی، بازیگر و فعال امور خیریه نیز از مهرانگیز قهرمانی به‌عنوان خبرنگار برگزیده‌ سال ۹۴ قدردانی کرد. این جایزه به عضو فعالی که‌ سال موثری را پشت سر گذاشته اهدا می‌شود و درون‌صنفی است.محمدرسول صادقی، دبیر این جشن نیز ضمن توضیحاتی درباره بنیاد نیکوکاری ریاحی گفت: این هنرمند سه‌سال است یک بنیاد نیکوکاری را به قصد شنوا کردن گوش کودکان راه‌اندازی کرده است و تاکنون ۲۲۰ کودک توسط این بنیاد شنوا شده‌اند.
از سوی دیگر، کتایون ریاحی دسته گلی را به پوری بنایی، فعال امور خیریه، به دلیل اقدامات نیکوکارانه تقدیم کرد.در ادامه این جشن، روح‌الله جعفری به‌عنوان پژوهشگر برتر‌ سال ۹۴، توسط مسعود فروتن، کارگردان و کارشناس سینما تقدیر شد.سپس کلیپی به‌مناسبت نکوداشت غلامرضا کاظمی‌دینان، کارشناس ارشد علوم ارتباطات، با عنوان «سرو چمان» درباره ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری این فعال عرصه ارتباطات پخش شد.لوریس چکناواریان، آهنگساز و رهبر ارکستر، تقدیر از کاظمی‌دینان را به عهده داشت.
او با حضور روی سن در پاسخ به اکبر عالمی که تئاتر را مادر همه هنرها دانست، گفت: موسیقی نیز پدر هنرهاست.در ادامه پوری بنایی، فعال امور نیکوکاری، نصرت‌الله وحدت را استاد خود دانست و افزود: در ۱۹سالگی بازیگری را آغاز کردم. حضورم در این عرصه را مدیون وحدت هستم.نصرت‌الله وحدت نیز خود را جاده‌صاف‌کن هنر تئاتر و سینمای کمدی قبل از انقلاب دانست و گفت: افتخار می‌کنم امشب در حضور والی بودم و محبوبیت ایشان را در اوج دیدم.
سپس با حضور محمود دولت‌آبادی، نویسنده معروف معاصر، از سه نمایش برتر ‌سال ۹۴ که با رأی اعضای انجمن از میان ۶۰۰ نمایش اجراشده انتخاب شدند، تقدیر شد.نمایش «خاطرات و کابوس‌های یک جامه‌دار» علی رفیعی، نمایش «اسم» لیلی رشیدی و نمایش «داستان‌های میان‌رودان» علی شمس برگزیده‌های این بخش بودند.همچنین از سه کارگردان به پاس مسئولیت‌پذیری توسط کیومرث شریفی از صندوق اعتباری هنر، امیر روشن و رضا بابک تقدیر شد.علی‌اصغر دشتی برای نمایش «متاستاز» و پرداختن به تاثیرات اجتماعی بیماری سرطان، حمیدپورآذری و امیررضا کوهستانی به‌عنوان کارگردانان تأثیرگذار در این بخش مورد تقدیر قرار گرفتند.
پایان‌بخش پانزدهمین جشن سالیانه «انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر» نواختن تصنیف سپیده محمدرضا شجریان بود.


تعداد بازدید :  310