دو حلقه کرم یخزده 47 هزارساله پس از آبشدن یخهایشان از خواب 47 هزارساله بیدار شدهاند. کرمها در میان یخهای سیبری پیدا شدهاند و اکنون پس از بیداری بسیار گرسنهاند و شروع به غذا خوردن کردهاند. به گفته محققان روس، زنده شدن این کرمها میتواند فرآیند جالبی برای درمان بیماریها در انسان نیز باشد. اکنون دانشمندان در حال انجام تحقیقات بیشتر در اینباره هستند.
نکته جالب در اینباره این است که این کرمها مربوط به عصر پلیستوسن، یکی از دورههای زمینشناسی است که از ۲٫۵ میلیون سال پیش تا ۱۰ هزار سال پیش را پوشش میدهد. انقراض گروه بزرگی از پستانداران و شمار زیادی از گونههای پرندگان از اواخر دور پلیستوسن (حدود۱۰ هزار سال پیش) آغاز شد و تا دور هولوسین ادامه یافت که شاید دلیل آن پایان عصر یخبندان بوده است. ماموت، پستانکدندان، ببر خنجردندان، تنبل زمینی، شیاردندان، گوزن ایرلندی و خرس غارنشین از جمله حیوانات منقرضشده در اواخر پلیستوسن بودند.
به نظر میرسد در بازگرداندن این کرمها به زندگی تیمی از دانشگاه پرینستون نیز با دانشمندان روسی همکاری داشته است. دانشمندان گفتهاند که تعداد 300 حلقه کرم را یافتهاند و آنها را از حالت یخزدگی درآوردهاند، اما فقط دو کرم ماده زنده مانده و نشانههایی از حیات نشان دادهاند.
دانشمندان اعلام کردهاند که اطلاعاتی درباره ارگانیزم چند سلولی بودن این کرمها یافتهاند که نشان میدهد آنها چگونه توانستهاند در چنین شرایطی همچنان زنده بمانند. هر دو کرم در منطقهای به نام یاکوتیا که سردترین منطقه در روسیه است پیدا شدهاند. یکی از این کرمها 32 هزار ساله و دیگری 47 هزار ساله است.