شماره ۲۲۱۳ | ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۷ اسفند
صفحه را ببند
10 چهره ویژه ورزش ایران در سال 1399

علی کریمی، آقای شاکی، همچنان محبوب مردم

جادوگر فوتبال ایران در سال 99 یکی از پرکارترین ها بود؛ او که صفحه اینستاگرامش در بین ورزشکاران و سلبریتی‌های ایرانی بیشترین دنبال کننده را دارد، به واسطه این محبوبیت بارها از دردهای جامعه نوشت و بسیاری از مخاطبانش به کف زدن برای او پرداختند. کریمی بارها و بارها به اتفاقات فوتبال واکنش نشان داد و البته در مراسم های مختلف نیز حضوری پررنگ داشت. او در کنار کارهای خیریه ای که انجام داد، در روزهای سخت زنده یادها علی انصاریان و مهرداد میناوند که با کرونا دست و پنجه نرم می‌کردند، کنارشان بود و اجازه نداد هیچ کمبودی داشته باشند. در عین حال خانواده های آنها را نیز یاری داد. کریمی در اواخر سال با حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال هم همه را شوکه کرد. او برای پست ریاست ثبت نام کرده بود و اگرچه 9 رأی در مجمع بیشتر نیاورد اما باعث شد محبوبیتش نزد اهالی فوتبال بیشتر هم بشود. آخرین خبر سال درباره جادوگر هم مهاجرت او است. کریمی که اقامت کشور آمریکا را دارد، ظاهرا تصمیم گرفته به فرزندانش در این کشور بپیوندد تا زندگی دیگری را شروع کند. هرچند که او هنوز این مسأله را به طور قطعی تایید نکرده است.

سمیرا زرگری؛ جنجال ممنوع‌الخروجی!

قانون خروج از کشور زنان با کسب اجازه از همسر در سال های گذشته جنجال هایی را به همراه داشته است. این مساله به خصوص برای زنان مشهور بیشتر به چشم آمده است. در سال 99 نیز یک بار دیگر این مساله حاشیه درست کرد. در ماه‌های پایانی سال وقتی تیم ملی اسکی آلپاین ایران قصد داشت برای حضور در جام جهانی در ایتالیا، کشور را ترک کند، اعضای تیم متوجه شدند سرمربی شان ممنوع الخروج است! سمیرا زرگری سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان ایران که ظاهرا اختلاف هایی با همسرش داشت، حق خروج از کشور نداشت و همین موضوع در فضای مجازی جنجالی شد. مصاحبه های زرگری در این خصوص و البته واکنش های جالب همسر او حسابی سوژه شد و یک اتفاق بزرگ را در سال اخیر رقم زد. در نهایت هم کار به جایی رسید که همین چند روز قبل زرگری تصمیم گرفت از سرمربیگری تیم ملی اسکی آلپاین بانوان ایران استعفا بدهد. او به گفته خودش مورد بی‌احترامی و آزار برخی افراد حاضر در اسکی قرار گرفته و به همین خاطر از سمتش کناره گیری کرد تا یکی از چهره های ویژه ورزش در طول سال گذشته لقب بگیرد.

مهدی طارمی؛آقایی پسر ایران در قلب اروپا

مهدی طارمی سالی رویایی را در فوتبال سپری کرد؛ پسری که تا همین چند سال پیش خیلی ها به خاطر رفتارهایش او را مورد سرزنش قرار می‌دادند، در سال 99 به هرآنچه می‌خواست رسید. او در اوایل سال 99 با پیراهن ریو آوه پرتغال در لیگ این کشور عنوان آقای گلی را به دست اورد و به اولین بازیکن آسیایی تبدیل شد که در پرتغال کفش طلا را از آن خود کرده است. در چنین شرایطی مهدی پیشنهادهای زیادی از تیم های مختلف دریافت کرد و ترجیح داد در پورتو به عنوان پرطرفدارترین تیم پرتغالی فوتبالش را ادامه بدهد. با اینکه به نظر می‌رسید طارمی برای حضوردر ترکیب پورتو و درخشش در این تیم بزرگ کار دشوارتری داشته باشد اما عملکرد فوق العاده این لژیونر ایرانی باعث شد تا مربیان پورتو او را به عنوان مهاجم اول تیم شان در همه مسابقات به زمین بفرستند و شاهد گلزنی و تاثیرگذاری فوق العاده اش باشند. اوج هنرنمایی مهدی هم به رقابت های لیگ قهرمانان اروپا برمی‌گشت که در دقیقه یک روی تیزهوشی خودش توانست دروازه یوونتوس ایتالیا را باز کند و محبوبیتش را نزد هواداران پرتغالی افزایش بدهد. طارمی با شرایط خوبی که دارد، حالا یکی از مهره های کلیدی تیم ملی ایران هم محسوب می‌شود و قطعا اگر شرایطش را ادامه بدهد، حتی می تواند به تیم های بزرگ تری نیز راه پیدا کند.

نادر محمدی؛ اولین گل قانونی فوتبال با دست!

نام نادر محمدی در سال 99 به خاطر یک استعداد خاص و ویژه بر سر زبان ها افتاد. بازیکن 21 ساله‌ای که در ترکیب پیکان تهران در لیگ برتر به میدان می‌رود، به خاطر اوت دستی های خاص و بلندش بسیار مشهور شده است. نادر محمدی که در کودکی ژیمناست بوده پشتک زدن را به خوبی بلد است و با استفاده از این هنر خود اوت دستی بلندی پرتاب می‌کند. این بازیکن در هر بازی با اوت های بلند و تند و تیزش چندین بار برای تیم پیکان موقعیت گلزنی ایجاد می‌کند و کار به جایی رسیده که تقریبا همه تیم های لیگ برتر از این مساله احساس ترس کرده اند. حالا هر تیمی با پیکان بازی دارد، درباره اوت های بلند محمدی حرف می‌زند. مساله مهم اما گلی بود که این بازیکن روی اوت دستی مستقیما زد! در جریان بازی پیکان و گل گهر سیرجان اوت دستی بلند این بازیکن جوان با برخورد به دست دروازه بان حریف مستقیما وارد دروازه شد تا به نوعی اولین گل فوتبال با دست به ثمر برسد! کار حتی فراتر از اینها نیز رفت و ماجرای بزرگ کردن خط طولی زمین ورزشگاه فولاد آره نا هم جنجال بزرگی در سال 99 برای فوتبال آفرید!

فرهاد مجیدی؛ کمتر از یکسال رفت و برگشت!

سال 99 برای فرهاد مجیدی تلخی و شیرینی های خاصی داشت. کاپیتان سابق استقلال که یکی از محبوب ترین بازیکنان تاریخ این باشگاه محسوب می‌شود، در اواسط سالی که گذشت، با ناراحتی و دلخوری و حتی جنجال های فراوان هدایت این تیم را ترک کرد. مجیدی که موفق شد استقلال را به نایب قهرمانی لیگ برتر و جام حذفی برساند، در اواخر حضورش با مدیرعامل وقت باشگاه دچار چالش شد و از سمتش استعفا کرد. او بعد از جدایی جای خودرا به محمود فکری داد اما دوری فرهاد و استقلال زمان زیادی نبرد. فکری بعد از کسب نتایج نه چندان خوب در نیم فصل لیگ برتر از سمتش کنار رفت و بار دیگر نوبت به مجیدی رسید تا هدایت آبی ها را برعهده بگیرد. از این رو زندگی برای فرهاد دوباره شیرین شد. او شاید تنها سرمربی استقلال باشد که در طول یکسال از این تیم می‌رود و قبل از پایان همان سال دوباره به نیمکت مربیگری برمی‌گردد. هواداران استقلال امیدهای زیادی به موفقیت با مجیدی در سال جدید دارند.

عادل فردوسی پور؛ توقیف برنامه و بازگشت خاص

اینکه یکسال را بدون برنامه نود سپری کرده باشیم، در باور خیلی ها نمی‌گنجد. عادل فردوسی پور حالا مدت هاست فعالیتی در شبکه سوم سیما ندارد. او اما با اینکه دیگر دوشنبه شب ها چهره اش به مخاطبان شبکه سه نشان داده نمی‌شود در سال 99 کماکان یکی از چهره های خبرساز بود. فردوسی پور در اوایل تابستان تصمیم به ساخت یک برنامه ویژه که شباهت زیادی به برنامه نود داشت، در تلویزیون اینترنتی گرفت. او نام برنامه را نیز «نود نو » انتخاب کرد و همکارانش را هم برگزید. در بحث تولید محتوا نیز اقداماتی انجام داد اما ناگهانی ساترا که باید مجوز ساخت برنامه های اینترنتی را بدهد، با پخش این برنامه که قرار بود دوشنبه شب ها روی آنتن یک شبکه اینترنتی برود، مخالفت کرد تا فردوسی پور همچنان دور باشد. عادل اما در آخرین ماه های سال 99 در فضای وب به گزارشگری برگشت. بخش فارسی سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا از عادل خواست تا بازی پرسپولیس و اولسان هیوندای در فینال لیگ قهرمانان آسیا را گزارش کند و او نیز پذیرفت. در نهایت اینکه عادل یک مسابقه را در اینستاگرام و فضای وب گزارش کرد تا به این شکل یک بازگشت جالب به دنیای گزارشگری داشته باشد؛ هرچند که او همچنان در این عرصه با تلویزیون همکاری نمی‌کند.

عیسی آل کثیر؛ محرومیت به خاطر چشمان میکاییل!

عیسی آل کثیر رویاهای بزرگی را در پرسپولیس در ذهن خود پرورش می‌داد اما یک اتفاق تلخ همه چیز را برای او تغییر داد. آل کثیر در جریان مسابقات لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰، عملکرد خوبی داشت و توانست گل‌های مهمی برای تیمش بزند. پس از گلی که برابر السد زد، پیراهنش را درآورد و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران این حرکت را سانسور کرده و پخش نکرد و بعداً برخی از عوامل داخلی این سازمان، خواستار گوشزد و تذکر به آل کثیر برای انجام شادی‌های قابل پخش شدند. این موضوع تا مدتی با واکنش‌های شدید کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی همراه شد. کمی بعد، پس از اینکه او از شادی گل دیگری در برابر پاختاکور ازبکستان بهره برد، کنفدراسیون فوتبال آسیا او را شش ماه از حضور در میادین فوتبال محروم کرد. آل کثیر چشمان خود را بعد از گل بادامی کرد و کنفدراسیون فوتبال آسیا این شادی را مصداق تحقیر نژادی دانست؛ هرچندکه خود این بازیکن می‌گفت موضوع چیز دیگری است. میکاییل برادرزاده آل کثیر چشمان تنگ و بادامی دارد و این ستاره فوتبال اعتقاد داشت به خاطر برادرزاده اش چنین شادی ای انجام داده اما با وجود اعتراض های مختلف در نهایت محرومیت او کم نشد.

علیرضا فیروزجا؛ حیف از نابغه میلیاردر

نابغه 17 ساله شطرنج ایران همچنان می‌درخشد. اگرچه علیرضا فیروزجا مدت ها است زیر پرچم ایران مسابقه نمی‌دهد اما زیر پرچم فدراسیون جهانی شطرنج روزهای فوق العاده ای را سپری می‌کند. او که متولد 1382 است حالا در بین 10 شطرنج باز برتر دنیا قرار دارد و در سال 99 با بهترین ها در این رشته ورزشی مسابقه داده است. از آنجایی که مسابقات شطرنج در ایام کرونایی آنلاین برگزار شد، فیروزجا هم شانس زیادی پیدا کرد تا بتواند خودش را نشان بدهد و به خوبی در سالی که گذشت، از پس این کار برآمد. این ایرانی جوان حالا اصلی ترین رقیب مگنوس کارلسن برجسته ترین شطرنج باز جهان محسوب می‌شود و چندین بار هم در مسابقات مختلف طی ماه های گذشته با او رقابت کرد که البته پیروزی هایی نیز کسب کرد. فیروزجا همچنین با شکست حریفانی که رنکینگ بهتری از او داشتند، همه را شگفت زده کرد. در عین حال او به واسطه قهرمانی ها و مقام های ارزشمند دیگری که به دست آورد جایزه های زیادی را کسب کرد و حالا یکی از میلیاردرهای ورزش هم به حساب می‌آید.

محسن مدهنی؛ از میوه‌فروشی تا زندگی عالی

محسن مدهنی شاید زمانی که کنار وانت میوه فروشی ویدیویی از خودش ضبط می‌کرد، این تصور را نداشت که چند روز بعد هم جیبش پر پول است، هم شغل پیدا می‌کند و هم در لیگ برتر کشتی می‌گیرد. این کشتی‌گیر جوان که سابقه قهرمانی در مسابقات نوجوانان جهان در سال 2017 را در کارنامه دارد، در زادگاه خودش یعنی اندیمشک در کنار یک وانت میوه‌فروشی ایستاده بود و ادعا می‌کرد که حتی برای دستفروشی هم مسئولان شهرداری اجازه کار به او نمی‌دهند، اما‌ خیلی زودتر از چیزی که فکر می‌کرد به یک چهره مردمی و مشهور تبدیل شد. از پیگیری فدراسیون و سازمان لیگ کشتی تا دستور وزیر کار برای مشغول به کار شدن این کشتی‌گیر جوان در یکی از ادارات دولتی؛ همگی طی چند روز رخ داد. حالا محسن مدهنی در یکی از شرکت‌های پتروشیمی در همان شهر خود استخدام شد و البته در لیگ برتر کشتی نیز به میدان رفت. او همچنین به تیم ملی نیز رسید و می‌تواند سال 99 را یکی از بهترین ها در دوران زندگی‌اش توصیف کند.

شهاب‌الدین عزیزی خادم؛ بالاخره رئیس شد

شهاب‌الدین عزیزی خادم در طول 7، 8 سال گذشته نامش در فوتبال ایران بارها شنیده شده است؛ او بعد از آنکه 5 سال پیش برای حضور در انتخابات فوتبال رد صلاحیت شد، با تغییر اساسنامه فدراسیون سرانجام توانست به رویای دیرین خود برسد. انتخابات فدراسیون فوتبال بعد از کش و قوس های فراوان روز 10 اسفند ماه گذشته برگزار شد و در مجمعی که حرف و حدیث هایش کم نبود، عزیزی خادم بر مسند ریاست فوتبال نشست. عزیزی خادم متولد بهمن ۱۳۵۶ است و تحصیلات خود را در مقطع دکتری و رشته روابط بین الملل - مطالعات منطقه‌ای ادامه داد. او را می‌توان جوان‌ترین رئیس فدراسیون فوتبال در طول تاریخ دانست. از فعالیت‌های ورزشی عزیزی خادم می‌توان به عضویت در تیم ملی فوتبال دانشجویان و تیم نیروی زمینی اشاره کرد. عضویت در کارخانه ایران خودرو، مدیریت در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت رفاه، حضور در هیأت مدیره باشگاه سایپا، شرکت پتروشیمی امیرکبیر و شرکت پتروشیمی شازند سوابق مدیریتی عزیزی خادم است.


تعداد بازدید :  1164