شماره ۳۲۰۲ | ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
صفحه را ببند
انتصاب استانداران بومی؛ یک بلوچ در سیستان و بلوچستان ، یک کرد در کردستان و یک عرب در خوزستان
در مسیر تحقق وعده ها

شهروند |  28 شهریور بود که آرش زره‌تن لهونی به عنوان استاندار کردستان انتخاب شد. لهونی از نیروهای اهل سنت و اصالتاً پاوه‌ای از استان کرمانشاه است.نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر در مجلس یازدهم، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان در سال ۹۱، مدیرکل بودجه جمعیت هلال احمر کشور، عضو شورای اسلامی شهر سنندج، مدیر جمعیت هلال احمر استان کردستان، عضو شورای عالی هلال احمر و مشاور اقتصادی استاندار کردستان از جمله سوابق اجرایی آرش لهونی است.
29 مهرماه بود که محمدرضا موالی‌زاده به عنوان استاندار خوزستان انتخاب شد. موالی‌زاده از قومیت عرب ایران است و در طول فعالیت‌های خود نقش‌های کلیدی در استان خوزستان ایفا کرده است.وی معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری خوزستان، معاون مدیرکل امور اقتصادی این استان و عضویت در کارگروه‌های مختلف اقتصادی و بازرگانی از جمله کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان و کارگروه تنظیم بازار را در کارنامه خود دارد. همچنین او به‌عنوان مدرس اقتصاد در دانشگاه‌های اهواز به تربیت دانشجویان پرداخته است.
دیروز 9 آبان نیز با پیشنهاد وزیر کشور و تصویب اعضای هیأت دولت منصور بیجار به‌عنوان استاندار استان سیستان و بلوچستان انتخاب شد. منصور بیجار متولد زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان است و مسئولیت‌های مختلفی را در حوزه‌های اجرایی و عمرانی در این استان تجربه کرده و دارای مدرک کارشناسی ارشد عمران است.معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل دفتر فنی استانداری، معاون نظارت بر امور روستایی دفتر و شوراهای استانداری، معاون نظارت بر امور سرمایه‌گذاری و اشتغال دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری، معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری و مسئول نظام مهندسی خاش، رئیس هیأت مدیره بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، رئیس کمیته گنجینه‌ها و یادمان‌ها در کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان، رئیس هیأت مدیره سازمان همیاری شهرداری‌ها، عضو هسته گزینش استانداری سیستان و بلوچستان از مهم‌ترین سوابق بیجار است. سازوکار تعیین استانداران اگرچه از همان شیوه تشکیل کمیته مشورتی در انتخاب وزیران الگو گرفته است، سازوکار تعیین شده به نوعی در راستای عمل به وعده انتخاباتی پزشکیان مبنی بر بهره‌مندی از نظرات کارشناسی در تعیین مناصب کلیدی است.
دیروز پزشکیان با اشاره به سخنان خود در دوران تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری مبنی بر اینکه باور و اعتقاد ما یکی بودن و پرهیز از برتریت قومی بر دیگری است، گفت: همانطور که خداوند متعال در قرآن مجید می‌فرماید «یا أَیهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکمْ مِنْ ذَکرٍ وَ أُنْثی وَ جَعَلْناکمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکرَمَکمْ عِنْدَ‌الله أَتْقاکمْ إِنَّ‌الله عَلیمٌ خَبیرٌ» هیچ‌کسی نسبت به دیگری برتری ندارد، مگر با تقوا و این شعار و سرلوحه کار ما است. وی با بیان اینکه یکپارچگی و اتحاد به دور از دعوا‌های قومی و جناحی زمینه ایجاد قدرت و وفاق ملی را در کشور فراهم می‌کند، گفت: هیچ تفاوتی بین قوم عرب، عجم، کرد و بلوچ نیست، ما با در کنار هم بودن می‌توانیم به قدرت و وفاق ملی برسیم تا جایی که نگذاریم بیگانگان نگاه نامناسبی به کشور ما داشته باشند
وزیر کشور نیز در روز معارفه استاندار کردستان گفته بود که  پیگیری و سفارش هر شخصی نمره منفی دارد و در دستور کار قرار نمی‌گیرد، وی یادآور شده بود: در بین شاخص‌هایی که در نظر گرفته می‌شود به ویژه شاخص اختصاصی مهمترین و اصلی‌ترین آن کارآمدی و مردمداری است و در همه انتصاب‌ها این مهم مدنظر قرار می‌گیرد بنابراین تفاوتی ندارد افراد از چه قومیت و مذهب و جناح و تفکری باشند. حتی معرفی استاندار کردستان از میان جوانان اهل تسنن را نشان دهنده این امر دانسته بود که انتخاب استانداران بر اساس سازوکارها و بدون هیچ توصیه و سفارشی انجام شده است.
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت هم دیروز تاکید کرد: با این انتصاب، سه انتصاب ویژه در استانداری‌ها داشتیم؛ «زره‌تن» در کردستان، «موالی‌زاده» در خوزستان و «بیجار» در سیستان و بلوچستان که همگی از بومیان استان خود هستند. دولت با انتصابات در عمل نشان داد که وعده‌های پزشکیان را در حال اجرا دارد.


تعداد بازدید :  420