تحقیقات جدید نشان میدهد انتخاب برخی رژیمهای غذایی خاص ممکن است به بروز افسردگی در افراد منجر شود. در یک پژوهش عادات غذایی ۲۸ هزار بزرگسال آمریکایی بررسی شد. از بین شرکتکنندگان در این آزمایش، ۲۹ درصد وزن عادی داشتند و ۳۳ درصد هم دچار اضافهوزن بودند. ۳۸ درصد شرکتکنندگان نیز چاق محسوب میشدند. حدود ۸۷ درصد شرکتکنندگان رژیم غذایی خاصی را دنبال نمیکردند اما ۸ درصد رژیم محدودکننده کالری داشتند، ۳ درصد محدودیت مواد مغذی را انتخاب کرده بودند و ۲ درصد هم از الگوی غذایی تثبیتشده پیروی میکردند. پرسشنامههای بررسی ملی سلامت و تغذیه آمریکا نشان داد ۸ درصد شرکتکنندگان علائم افسردگی را گزارش کردهاند. علاوهبراین، افرادی که رژیمهای محدودکننده کالری یا مواد مغذی داشتند، نسبت به کسانی که رژیم خاصی نداشتند، نمرات بالاتری در شاخصهای ناراحتی عاطفی و جسمی ثبت کردند.
این حقیقت نشان میدهد رژیمهای محدودکننده و بدون نظارت ممکن است به سلامت روان افراد آسیب برسانند. همچنین محققان دریافتند افرادی که شاخص توده بدنی آنها در دسته دارای اضافهوزن قرار میگیرد، بیشتر احتمال دارد به افسردگی مرتبط با رژیم غذایی مبتلا شوند. در نهایت یافتهها هشدار میدهند که باید با رژیمهای بیش از حد محدود یا نامتعادل، بهویژه در افرادی که قبلاً با استرس یا چالشهای مرتبط با وزن مواجه بودهاند، با احتیاط برخورد کرد. محققان دریافتند کیفیت رژیم غذایی افراد ارتباط مستقیمی با خطر بروز افسردگی در آنها دارد. افرادی که در رژیم غذایی خود بیش از حد از غذاهای فوق فرآوری شده استفاده میکنند، بیشتر احتمال دارد به افسردگی مبتلا شوند. نتایج این تحقیق همچنین مشخص کرد که چرا استرس و بد غذا خوردن با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است و اثرات یک رژیم غذایی پرچرب با اثرات استرس مزمن که در ایجاد افسردگی نقش دارد، همخوانی دارد.