شماره ۷۶۷ | ۱۳۹۴ شنبه ۳ بهمن
صفحه را ببند
میز خبر

معاون سازمان محیط ‌زیست: محصولات بدون ارزیابی زیست‌محیطی نباید به تولید انبوه برسند
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط‌ زیست ضمن انتقاد از ورود بدون ارزیابی زیست‌محیطی تولید انبوه محصولات دستکاری شده ژنتیکی گفت: اتاق بازرگانی یا گمرک در مورد واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی باید استعلام کنند و اطلاعات لازم را از وارد‌کننده به دست آورند.
مهناز مظاهری در گفت‌وگو با ایسنا در مورد مجوز تولید انبوه محصولات دستکاری‌ شده ژنتیکی با اشاره به این‌که هر محصولی که قرار است در محیط‌ زیست رهاسازی شود، طبق قانون باید گزارش ارزیابی محیط زیستی داشته باشد، افزود:  در حال حاضر تولید انبوه محصولات ژنتیکی بدون واژه ارزیابی زیست‌محیطی مطرح شده است.
او با بیان این‌که در بحث محصولات دستکاری شده ژنتیکی باید برابری بنیادین، مقایسه با نوع بومی محصول و اخذ مجوز از وزرات بهداشت نیز انجام شود، اظهار کرد:  برابری بنیادین به این معناست که برای مثال اگر برنج طارم دستکاری ژنتیکی شده باید با طارم بومی ایران از نظر ژن اصلی، میزان نشاسته، ویتامین‌های موجود و... مقایسه شود و نیز ارزیابی‌های محیط زیستی ازجمله بررسی فاصله تولید طارم دستکاری شده با مزارع برنج انجام شود تا برنج از بومی‌گرایی در نیاید.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط‌ زیست با تاکید بر این‌که برنج ایرانی محصولی است که عطر و طعم آن در دنیا معروف است، افزود: نباید بومی‌گرایی محصولات را از بین ببریم؛ بلکه باید با ارایه گزارش ارزیابی زیست‌محیطی، از به مخاطره افتادن بومی‌گرایی و تنوع زیستی جلوگیری کنیم.
مظاهری با اشاره به این‌که در ارزیابی‌های زیست‌محیطی دو گروه سازواره‌ها یا ارگانیسم‌های هدف و غیرهدف مورد بررسی قرار می‌گیرند، گفت: ازجمله سازوار‌ه‌های هدف در ارزیابی برنج دستکاری‌شده، مزارع برنج مشابه و ازجمله سازواره‌های غیرهدف حشره خاص روی برنج است که باید کنترل شوند. هر محصولی تنها چند ارگانیسم غیرهدف دارد.
او با بیان این‌که یک محصول دستکاری شده ژنتیکی نمی‌تواند به‌راحتی به تولید انبوه برسد، گفت:  ایرادی که به سازمان حفاظت محیط‌ زیست گرفته می‌شود این است که چطور سازمان درخواست ارزیابی خطرات احتمالی محیط‌زیست می‌کند، اما به بحث واردات ورود پیدا نمی‌کند؛ در حالی‌که سازمان قانون را در اقدامات خود لحاظ می‌کند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان این‌که این سازمان رایزنی‌های بسیاری با بخش‌های مختلف در زمینه تولید انبوه محصولات دستکاری‌‌شده ژنتیکی داشته است، گفت:  در مورد ارزیابی‌های زیست‌محیطی با سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری صحبت‌ها و رایزنی‌هایی صورت گرفت و ایشان دستور داد که این موضوع فورا بررسی شود.
مظاهری با اشاره به این‌که گزارش‌های منفی و مثبت در مورد دستکاری ژنتیکی بسیار است که منفی و مثبت بودن آن برای کسب مجوز تولید انبوه باید ثابت شود، تاکید کرد:  واژه «ترا ریخته» به‌عنوان معادل Genetically modified organism  واژه غلطی است و هیچ معنایی ندارد. بنابراین باید به جای آن از کلمه «دستکاری شده ژنتیکی» استفاده شود. او با اشاره به رشد تولید رقابتی مبتنی بر دانش، بهره‌وری و تعامل سازنده با جهان در چارچوب اقتصادی و فرهنگ اسلامی ایرانی گفت: وقتی می‌گویند مبتنی بر دانش، آیا از تولید انبوه محصولات دستکاری‌ شده ژنتیکی دانشی در بحث ارزیابی محیط زیستی خارج شده است؟ بنابراین به لحاظ منطقی ممکن نیست که رشد تولید رقابتی مبتنی بر دانش داشته باشیم؛ ولی ارزیابی انجام ندهیم.

رئیس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان تهران: دمای تهران کاهش می‌یابد
شهروند| رئیس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان تهران گفت: ورود سامانه جدید بارشی از ظهر شنبه 3 بهمن موجب بارش باران در مناطق مختلف استان به‌ویژه تهران خواهد شد.
محمد مهدی عشقی به ایرنا گفت:  براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، فعالیت این سامانه بارشی به‌مدت 24 ساعت آسمان استان تهران را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. او اظهار کرد: این سامانه جدید بارشی، موجب بارش باران در بیشتر مناطق ازجمله تهران و بارش برف در مناطق کوهستانی و ارتفاعات استان تهران خواهد شد.  به گفته او، پیش‌بینی‌های انجام شده نشان می‌دهد دمای هوای تهران در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه به صورت محسوس کاهش خواهد یافت.


تعداد بازدید :  446